29 Nisan Pazartesi Reyting Sonuçları

29 Nisan Pazartesi Reyting Sonuçları
29 Nisan Pazartesi reyting sonuçları belli oldu. Total, AB ve ABC1'de dün en çok hangi dizi, film veya program izlendi? İşte dünün reytingleri!

29 Nisan Pazartesi günü yayınlanan dizi, film ve programların reyting sonuçları belli oldu.

Dün akşam televizyon ekranında, Kızıl Goncalar, Survivor All Star, Kudüs Fatihi Selahaddin, Ömer yeni bölümüyle ekrana gelen yapımlar oldu. Peki izleyicinin tercihi hangisi oldu? İşte detaylar…

29 NİSAN SALI REYTİNGLERİ

Total izleyici kategorisinde dün en çok izlenen yapım Now'da yayınlanan ‘Kızıl Goncalar’ dizisi oldu. Listenin devamında ‘Survivor All Star’ yer alırken, ‘Kudüs Fatihi: Selahaddin’ üçüncü, ‘Ömer’ dördüncü, ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ ise günü beşinci sırada tamamlayan yapım oldu.

AB izleyici kategorisinde de zirvenin adı değişmedi. ‘Kızıl Goncalar’ listenin birinci sırasında yer aldı. ‘Survivor All Star’ ikinci, ‘Selçuk Tepeli ile Now Ana Haber’ üçüncü, ‘Kızıl Goncalar’ özet bölümüyle dördüncü, 'Kudüs Fatihi: beşinci sırada yer alan yapım oldu.

ABC1 izleyici kategorisinde de zirvede yer alan yapım ‘Kızıl Goncalar’ oldu. Now'un sevilen dizisin tüm kategorilerde günün en çok izleneni olarak büyük bir başarı elde etti. Dizinin özet bölümü ABC1'de de ikinci sırada yer aldı. Tv8'de yayınlanan ‘Survivor All Star’ üçüncü sırada yer alırken, ‘Selçuk Tepeli ile Now Ana Haber’ dördüncü, ‘Kudüs Fatihi: Selahaddin’ beşinci sırada yer aldı.

TOTAL İLK 10 PROGRAM

1 KIZIL GONCALAR NOW
2 SURVIVOR ALL STAR TV8
3 KUDUS FATIHI SELAHADDIN EYYUBI TRT 1
4 OMER STAR TV
5 MUGE ANLI ILE TATLI SERT ATV
6 SELCUK TEPELI ILE NOW ANA HABER NOW
7 KIZIL GONCALAR (OZET) NOW
8 ESRA EROL'DA ATV
9 SHOW ANA HABER SHOW TV
10 KUDUS FATIHI SELAHADDIN EYYUBI (OZET) TRT 1

 

AB İLK 10 PROGRAM

1 KIZIL GONCALAR NOW
2 SURVIVOR ALL STAR TV8
3 SELCUK TEPELI ILE NOW ANA HABER NOW
4 KIZIL GONCALAR (OZET) NOW
5 KUDUS FATIHI SELAHADDIN EYYUBI TRT 1
6 OMER STAR TV
7 MUGE ANLI ILE TATLI SERT ATV
8 OMER (OZET) STAR TV
9 KUDUS FATIHI SELAHADDIN EYYUBI (OZET) TRT 1
10 ESRA EROL'DA ATV

 

20+ABC1 İLK 10 PROGRAM

1 KIZIL GONCALAR NOW
2 KIZIL GONCALAR (OZET) NOW
3 SURVIVOR ALL STAR TV8
4 SELCUK TEPELI ILE NOW ANA HABER NOW
5 KUDUS FATIHI SELAHADDIN EYYUBI TRT 1
6 MUGE ANLI ILE TATLI SERT ATV
7 OMER STAR TV
8 ESRA EROL'DA ATV
9 SHOW ANA HABER SHOW TV
10 MUHTESEM YEDILI (Y.S) ATV

REYTİNG NEDİR?

Reyting, dilimize İngilizce kökenli "rating" kelimesinden geçmiş ve televizyon dünyasında yaygın olarak kullanılan bir terimdir. Bu sistem, televizyon kanallarının ve programların izlenme oranlarını ölçerek derecelendiren bir ölçümdür. İzleyici kitlesinin büyüklüğünü ve hangi programların daha fazla ilgi çektiğini belirleyerek, televizyon kanallarına ve program yapımcılarına önemli veriler sunar.

Günümüzde birçok izleyici, takip ettikleri programların izlenme oranlarına büyük bir ilgi gösterse de reytingler aslında izleyiciyi doğrudan etkilemeyen bir durumdur. Bu sistem, özellikle televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmayı ve reklamlarını daha etkili bir şekilde yönetmelerini sağlamayı amaçlar.

Televizyon kanalları, yayınladıkları içeriklerin izlenme oranlarına göre kararlar alarak, yayın hayatlarına devam etme veya final yapma konusunda yönlendirici bir rol oynarlar. Reytingler, medya sektöründe önemli bir ölçüt oluşturarak televizyon endüstrisindeki çeşitli paydaşlara değerli bilgiler sunar.

30-04-2024
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler