ATV Frekans Bilgileri Nedir?

ATV Frekans Bilgileri Nedir?
yayınladığı dizileriyle ufkunu Dünyaya çeviren ATV kanalı. Kısa süre önce Türksat üzerinden HD yayın yapmaya başlayan ATV’nin Frekans bilgileri nedir?

Dijital teknolojinin gelişmesiyle birlikte Türksat uydusu içinde barındırdığı yüzlerce kanalla her geçen gün izleyicini sayısını artırıyor. Bunlardan biri de yayınladığı dizileriyle ufkunu Dünyaya çeviren ATV kanalı. Kısa süre önce Türksat üzerinden HD yayın yapmaya başlayan ATV’nin Frekans bilgileri nedir, diyorsanız bu haberimizde detayları bulabilirsiniz.

ATV Frekans Bilgileri Nedir?

Her geçen gün kanal sayısını artıran TÜRKSAT resmi web sitesinden aldığımız bilgilere göre resmi uydumuz Türksat uydusunda 55 adet şifresiz HD kanal bulunuyor. Sinyal sorunu yaşamadığınız sürece SD kanallar ile aynı içeriklerin yayınlanması bir probleme yol açmamaktadır. Olumsuz iklim şartlarında bile ses ve görüntü kalitesinden taviz vermeyen HD yayınlar artık vazgeçilmez hale geliyor. Hemen hatırlatalım ki kaliteli ses ve görüntü imkanı sunan HD yayınlar çok kısa sürede diğer yayınların önüne geçecek.

ATV HD Uydu frekansı 2019 (şifresiz)

ATV Türksat üzerinden izlenen yerli bir kanalımız. Türksat uydusundan yayın yapan ATV HD kanalını uydu alıcınıza yüklemeniz için gereken Türksat frekans bilgisini aşağıda verelim.

ATV yeni yayın frekansları

Kanal adı: ATV HD

Uydu: Türksat

Frekans: 12054   

Sembol Oranı: 27500

Polarizasyon:   H – Yatay- Doğu

FEC: 5/6  

–DFH network: 1. Kanal

–Türksat TKGS: 2. Kanal (HD), 670. Kanal (SD)

–D-Smart: 25. Kanal (SD/HD)

–Digitürk: 25. Kanal (SD), 325. Kanal (HD)

–Kablo TV: S 7 (SD)

ATV ne zaman kuruldu?


Ülkemizin ulusal kanalarından olan ATV, 9 Eylül 1993 yılında yayın hayatına başladı. ATV’nin kurucusu Dinç Bilgin’dir. Günümüze gelinceye birçok kez el değiştiren kanal, uzun süre Bilgin ve Çukurova grubu tarafından yönetildi. 2002 yılında Ciner Grubu’na, 2007 yılında ise Çalık Holding’in şirketlerinden biri olan Turkuvaz AŞ’ye satıldı. Sabah gazetesi ile daima aynı kaderi paylaşan ATV’de Karadayı, Kaçak, Kara Para Aşk, Kertenkele, Bedel, Sevdam Alabora, Kara Ekmek, Racon, Eve Dönüş gibi diziler yayınlandı.

Ayrıca “Kim Milyoner Olmak İster?”, “Müge Anlı ile Tatlı Sert”, “Nihat Hatipoğlu ile Dosta Doğru” gibi programlarla zaman zaman zirveye yerleşti.

Yayına başlamasından günümüze kadar ATV’de toplam 270 civarı dizi yayınlandı. 70’ten fazla yarışma ve komedi programıyla hizmet veren ATV, günümüzde Turkuvaz Medya Grubu’nun himayesinde Türkiye, Azerbaycan, Avustralya, Romanya, ABD ve birçok Avrupa bölgesinde faaliyetlerine devam etmektedir. Genel merkezi Beşiktaş’tadır. ATV Avrupa, a Haber, a Spor, Minika çocuk, Minika Go gibi kanallarla farklı kitlelere hitap ettiğini söyleyebiliriz.

09-09-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar