Duy Beni Dizisine İzleyiciden Büyük Tepki: ‘Dizi Derhal Kaldırılsın!’

Duy Beni Dizisine İzleyiciden Büyük Tepki: ‘Dizi Derhal Kaldırılsın!’
Star TV’nin Süreç Film imzalı yapımı ‘Duy Beni’ dizisi daha 2. Bölümü ile izleyiciden büyük tepki çekti. Zorbalıktan çok daha ileri gidilmesi ağır eleştirilere neden oldu

Yapımını Süreç Film’in, yapımcılığını Ali Gündoğdu’nun üstlendiği, yönetmen koltuğunda Ali Balcının oturduğu, görüntü yönetmenliğini Volkan Ak’ın yaptığı, senaryosunu Makbule Kosif’in kaleme alıyor. Dram türündeki dizinin başrollerini Caner Topçu, Rabia Soytürk ve Berk Hakman paylaşıyor. Bu sezonun yaz dizileri eğlenceli ve yazlık mekanlarda çekilmek yerine, daha çok okul dizileri şeklinde ve dram ağırlıklı yapımlar oldu. Duy Beni dizisi de İstanbul’da çekiliyor ve konusu orta sınıf bir mahallenin yakınında yer alan özel bir kolej ‘Gerçek Koleji’nin zengin ve şımarık çocuklarının bulunduğu okula, o mahallenin orta sınıf ailelerinden bir kıza çapıp kaçan bir çocuğun o koleje girdiğinin görülmesi ile başlıyor. Kaza geçiren kız sakat kalıp tekerlekli sandalyeye bağlı kalırken, yakın arkadaşlarından 3 kişinin o okulun açtığı sınava girip kazanması ile devam ediyor. okul bu olayı ört bas edip unutturmak için mahallenin 3 zeki öğrencisini burs ile okullarında okuma şansı veriyor. Kazanan 3 öğrenciden Ekim, kaza geçiren yakı arkadaşının suçlusunu bulmak için o okula giriyor, içeride o kişi kim onu bulmak istiyor. Ancak okulun zengin ve şımarık çocuklarının zorbalıkları ve aşağılanmaları ile karşılaşıyorlar. Sözde şaka adı altında başlarına gelmeyen kalmıyor. Dizi daha 2. Bölümden yayınlanan sahneler yüzüne sosyal medyada büyük tepkilere maruz kaldı. İzleyicinin topa tuttuğu Duy Beni dizisinin yayınlanmaması gerektiği ve derhal dizinin kaldırılması gerektiğini söylüyor. İşte dizinin 2. Bölümündeki o sahneler ve izleyici yorumları…

 

Duy Beni Dizisinin 2. Bölümündeki O Sahnelere Eleştiri Yağmuru

O sahneler çok konuşuldu, Duy Beni dizisinde iki lise öğrencisine arkadaşları tarafından yapılanlar izleyicileri öfkelendirdi. Star TV’de ekrana gelen Duy Beni’de, orta sınıf ailelerin çocuklarından, bursla özel okulda okuyan iki genç, kendisini okulda istemeyen diğer arkadaşları tarafından herkesin içinde soyularak kamera kaydına alındı. O şiddet dolu sahneler kısa sürede Twitter’da gündem olurken, tepkiler de beraberinde geldi. Zorbalık içeren o sahnelere kullanıcılar, ‘Çocukların bilinçaltına ne koymaya çalışıyorsunuz?’ ve ‘Senaristler ne yaptığının farkında mı?’ yorumlarında bulundu.   


İlk bölümü 7 Temmuz 2022 Perşembe günü ekranlara gelen dizi 14 Temmuz Perşembe bölümü yayınlanan 2. Bölümündeki son sahneleri ile eleştiri yağmuruna tutuldu. Konusu akran zorbalığı olarak duyurulan Duy Beni dizisinin o sahneleri zorbalığın ötesinde bulundu. Kötü örnek teşkil ettiği, gerçeği yansıtmadığını, çocukların bilinçaltına yanlış şeyler empoze edilmeye çalışıldığı vurgulandı. Her hafta Perşembe günleri yeni bölümü yayınlanacak dizinin bu olayla gündeme gelmesinin ardından nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

‘Çok konuşulacak o sahne’ başlığıyla Star TV’nin youtube kanalında paylaşılması da kanalın reyting uğruna bu gibi yozlaşma öğelerini insanların önüne çıkardığını gösteriyor.



















Türkiye Liseliler Birliği dizide yayınlanan sahnelere tepkisiz kalmadı. TLB Star TV binası önünde 18 Temmuz Pazartesi günü, saat 14:00’da, basın açıklaması gerçekleştireceğini ilan etti.

Duy Beni Dizisinin 3. Bölümü Fragmanı Yayınlandı! 21 Temmuz Perşembe 3. Bölümü İle Star TV’de

Duy Beni dizi oyuncuları ve karakterleri, Kanat (Caner Topçu), Ekim (Rabia Soytürk), Selim Bender (Berk Hakman)Aziz (Burak Can), Bahar (Ege Kökenli), Melisa (Sümeyye Aydoğan), Meltem (Helin Kandemir), Fikret (Durul Bazan), Rıza (Murat Daltaban),Suna (Yeliz Akkaya), Halil (Aytaç Uşun), Süleyman (Alper Atak), Neşe (Feride Çetin), Hasan (Bedir Bedir), Selçuk (Hamdi Alp), Ozan (Utku Coşkun), Bekir (Taha Bora Elkoca), Hatice (Elif Çakman),Şükran (Bedia Ener), Ayşe (Gökçe Güneş Doğrusöz), Hazal (Meltem Akçöl), Ceren (Jasmin Berkiş),Ceyda (Sena Gençtürk), Emine (Cemre Özşişman), Ece (Dilara Sümbül), Cingöz (İzzet Yüksek), Dağhan (İbrahim Yıldız).
 

19-07-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar