EBA TV frekans bilgileri

EBA TV frekans bilgileri
Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüs salgını sebebiyle okullardaki eğitime ara vermek zorunda kaldı. EBA TV ile uzaktan eğitim başladı. İşte EBA TV frekans bilgileri!

Dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan Koronavirüs (Covid- 19) salgını her alanda köklü değişikliklerin yaşanmasına sebep oldu.  Koronavirüs salgını sebebiyle evden çıkılmama çağrıları yapılırken, okullardaki eğitime de geçen hafta ara verilmişti. Bu sürede alt yapı çalışmalarını tamamlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) EBA TV üzerinden eğitimlere başladı. EBA TV eğitimleri şuan için 23- 27 Mart tarihleri arasında verilecek eğitimlerin planlanmasıyla yayına başladı. Salgın sebebiyle öğrencilerin eğitimden kopmamasını hedefleyen MEB, EBA TV üzerinden uzaktan eğitim veriyor. Peki EBA TV frekansları nedir? Öğrenciler nasıl ulaşacak?

Binlerce öğrenci EBA TV izledi!

Türkiye'de MEB'e bağlı okullarda 8 binin üstünde öğrenci bulunuyor. Öğretmen ve velilerin de aktif kullanması gereken EBA sistemi ile önemli bir alt yapıya gereksinim duyuldu. Birçok ilde internet ve internete erişim açısından sıkıntılar yaşanmaması için televizyon yayını daha kapsayıcı bir çözüm oldu. MEB, kurtuğu altyapı ile EBA TV üzerinden yayın yapmaya başladı. İnternetten de erişim sağlanabilen EBA TV verilen freksanslarla izlenebiliyor. İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik hazırlanan ders programlarına göre EBA TV bugün yayına başladı. İlk gün olması sebebiyle öğrencilerin bazıları dersleri izlemede problem yaşasa da ders yayınları binlerce öğrenciye ulaştı. EBA TV gün boyu yayın yaparak derslerin tekrar izlenmesini sağlıyor. İşte EBA TV'nın yayın frekansları;

Uydu: Türksat 4A

HD Kanallar

Kanal: TRT Eğitim HD 1/2/3

Frekans: 12084

MHZ Polarizasyon Yatay (H) 13750

FEC: 3/2

SD Kanallar

Alış frekansı 11.916

MHZ PolarizasyonDikey (V)

Sembol Oranı: 30.000

FEX 3/4

EBA TV kanalına televizyon dışından erişmek isteyenler birçok adres kullandı. Sosyal medyadan bağlantılar kullanarak EBA TV'ye erişin yüzlerce öğrenci de oldu. EBA TV yayın saatleri ilkokul, Orta okul ve Lise dersleri olarak ayrıldı. Bu derslerin yapıldığı anlarda diğer gruplardaki öğrenciler EBA'ya giriş yapamadı. Yine öğretmenler için de benzer kısıtlamalara gidildi. Ailelerle birlikte milyonlarca kişinin sisteme girmesi internet yayınlarında aksaklıklara da sebep oldu. EBA TV ve ders programları hakkında detaylı bilgi almak için https://www.eba.gov.tr/ adresini de kullanabilirsiniz.

EBA TV HAFTALIK DERS PROGRAMI

EBA TV İLKOKUL

EBA TV ORTAOKUL

EBA TV LİSE

23-03-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar