Fenomenleşen türkü 'Samsak Döveci' iki sanatçının arasını açtı

Fenomenleşen türkü 'Samsak Döveci' iki sanatçının arasını açtı
Samsak Döveci isimli türkü son günlerde sosyal medyanın en çok paylaşılan müziği oldu. Fenomen türkü Samsak Döveci, Elif Buse Doğan ile Serkan Çağrı'nın arasını bozdu.

Özellikle Instagram'da yapılan paylaşımların en çok kullanılan türküsü olan Samsak Döveci bir anda büyük bir sıçrama yaşadı. 'Langıdı lan lan Samsak Döveci' şeklinde nakaratıyla dillere pelesenk olan türkü iki sanatçıyı birbirine düşürdü. Samsak Döveci türküsü Elif Buse Doğan tarafından seslendirilmişti. Serkan Çağrı ise klarnet virtüözü olarak şarkının popüler olduğu TRT'de yayınlanan Nefesten Sese programında yer alıyordu. Aynı zamanda iki yakın dost olan Elif Buse Doğan ile Serkan Çağrı'nın arası türkünün popüler olmasıyla açıldı. Serkan Çağrı, Elif Buse Doğan'la program sonrası türküye klip çekmek için anlaştıklarını fakat, Elif Buse Doğan'ın tek başına hareket ettiğini iddia etti.

Elif Buse Doğan tek başına mı hareket etti?

Instagram'da popüler olan Samsak Döveci kısa sürede büyük bir ilgi topladı. Grup Laçin'in eski üyelerinden olan klarnet virtüözü 45 yaşındaki Serkan Çağrı ile genç ve yetenekli sanatçı Elif Buse Doğan Samsak Döveci türküsü ile bir anda büyük bir hayran kitlesine ulaştı. Fakat bu popülerlik ikili arasında yıllara dayanan dostluğu sona erdirdi. Serkan Çağrı ilk açıklamayı yaparak yaşananları anlattı. Çağrı, "Şarkıyı hep beraber kliplendirelim' diye karar aldık. Elif Hanım tarafından farklı bir tercihte bulunularak, yol alındı. Bu kısım çok önemli değil aslında ama benim için. Önemli olan Elif çok uzun zamandır birlikte çalıştığım, 7/24 evimizde olan bir insandır. Geldiğinde 21 yaşındaydı. Eşim ve ben çok büyük emekler verdik, kendisini sahiplendik. Bizi şu anda yaralayan şey vicdan. Bizi ahde vefasızlığı üzmüştür" diye konuştu.

 

Serkan Çağrı'nın iddialarına Elif Buse Doğan isyan etti

Elif Buse Doğan yapılan açıklamalara isyan etti. Sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Elif Buse Doğan yaşanan süreci takipçileriyle paylaştı. Haksız yere hedef gösterildiğini belirten Doğan, tüm düzenlemeleri yaptıktan sonra Serkan Çağrı'nın projeden vazgeçtiğini söyledi. Elif Buse Doğan konuyla ilgili açıklamasında Serkan Çağrı ile birlikte yaptıkları single albüm kapağıyla birlikte paylaştı.

Uzun bir açıklama yapan Elif Buse Doğan şunları yazdı;

"Ayrıca beni bu noktalara getiren ailemdir, sahip çıkılacak bir durumum hiç bir zaman olmamıştır çok şükür!!! 2015’den beri üreten biri olarak yaptığım tüm çalışmaların bir işe yaramadığını, beni var edenin sadece Nefesten Sese programının ve kendisinin olduğunu söyleyen Serkan Çağrı kendini komik duruma düşürmüştür. Nefesten Sese’deki emeğimi ve diğer çalışmalarımı bu kadar küçümsemesini, yanlış tarihler vererek ailecek beni bugünlere getirdikleri açıklamalarını hayretler içerisinde okuyorum !

Yıllarca dinleyerek büyüdüğüm tüm Türk Halk Müziği ozanlarına, eğitim aldığım tüm öğretmenlerime, aileme ve çalıştığım ekip arkadaşlarıma bir özür borcu bulunmaktadır! Bugüne kadar ailem dahil ne bir hocam ne de bir başkası seni ben var ettim diye bir cümle kullanmamıştır. Elbette Serkan Çağrı’nın destek olduğu konular var inkar edemem ama bu açıklamalar çok talihsizcedir!

Herkesin bin bir tane derdinin olduğu bi dönemde böyle saçma bir şeyin içine çekilip, sizleri meşgul ettiğim için özür dilerim."

17-04-2022
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar