Haluk Bilginer sağlık durumunu açıkladı Sınıfı geçtim

Haluk Bilginer sağlık durumunu açıkladı Sınıfı geçtim
Kadıköy'de 'Kundakçı' isimli tiyatro oyununda fenalaşan Haluk Bilginer hastanelik oldu. Tansiyon sorunu yaşayan oyuncu sağlık durumu hakkında iyi haberi verdi.

Sahnede fenalaşarak hastaneye kaldırılan ünlü oyuncu Haluk Bilginer sevenlerini endişelendirdi. Hastanede tedavisi yapılan Haluk Bilginer sağlık durumunu açıkladı. Kardiyolojik açıdan sınıfı geçtim, diyen oyuncunun son durumu haberimizde. Haluk Bilginer kimdir, hangi yapımlarda rol almıştır? Haluk Bilginer ve son durumu haberimizde. Şimdi detaylar

Haluk Bilginer sağlık durumunu açıkladı Sınıfı geçtim

13 Mart Pazartesi akşamı Kadıköy'de 'Kundakçı' isimli tiyatro oyununda fenalaşan Haluk Bilginer hastanelik oldu. 68 yaşındaki oyuncu çağrılan ambulansla hemen hastaneye götürüldü. Yapılan testler sonrasında tansiyon sorunu yaşadığı tespit edilen Bilginer yapılan müdahalenin ardından taburcu oldu. Usta oyuncu sağlık durumu hakkında endişelenen hayranlarına iyi haberi verdi. Sağlık durumunun iyiye gitmesiyle doktorundan onay alan usta sanatçı dün akşam 'Kundakçı' oyunuyla izleyicisiyle buluştu. Sahne çıkışında yorgun görünen Haluk Bilginer, ısrarlı sorular karşısında arabasının içinden bir açıklama yaptı. Tedbir amacıyla gösteri merkezinin önünde bekleyen ambulansı gösteren usta oyuncu, "Kardiyolojik açıdan sınıfı geçtim. Kalpte falan sorun yok" diyerek sevenlerinin yüreğine su serpti. Yorgun olduğu görülen Haluk Bilginer için tedbir amacıyla tiyatro salonu önünde bir ambulans hazır bekleyecek.

Haluk Bilginer Kimdir?

1954 İzmir doğumlu Bilginer, Ulusal ve Uluslararası Sinema ve Tiyatro Ödülü'nün sahibidir. Lise yılarında tiyatro ile ilgilenen oyuncu, ilk ödülünü liselerarası tiyatro yarışmasında aldı. Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Bilginer, İngiltere'ye giderek Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi'nde eğitim gördü. Aynı zamanda İngiltere vatandaşı da olan Haluk Bilginer, 13 yıl kaldığı Londra’da birçok tiyatro, müzikal, dizi ve filmlerde rol aldı. Eastenders dizisinde 250 bölüm canlandırdığı Kıbrıslı Mehmet Osman rolüyle dünya çapında tanınan Bilginer, İngiltere'deki kariyerinin ardından Türkiye'ye döndü. 1987 yılında yayınlanan Gecenin Öteki Yüzü adlı filmle Türkiye kariyerine başlayan Haluk Bilginer okul arkadaşı Zuhal Olcay ile evlendi. İkili 1990 yılında Tiyatro Stüdyosu kurarak birçok oyuncu yetiştirdi. Ülkemizin en çok ödül kazanan sanatçısı olan Haluk Bilginer son olarak Baba dizisinde rol aldı.

Rol aldığı bazı yapımlar:

2016 - Ben-Hur ( Simonides) (Sinema Filmi)

2015 - Kırık Kalpler Bankası (Yusuf Yağmur) (Sinema Filmi)

2015 - Komedi Türkiye (Jüri) (Tv Programı)

2013 - Kış Uykusu (Aydın) (Sinema Filmi)

2013 - 2014 - Kaçak (Ustura Faysal) (TV Dizisi)

2012 - Çanakkale Çocukları (Kasım) (Sinema Filmi)

2012 - Hayatımın Rolü (Müşfik) (TV Dizisi)

2010 - Newyork'ta Beş Minare (Hacı Gümüş) (Sinema Filmi)

2010 - Cuma'ya Kalsa (Cuma) (TV Dizisi)

2010 - Ezel 2. Sezon (Kenan Birkan) (TV Dizisi)

2006 - Polis (Musa Rami) (Sinema Filmi)

2005 - Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü... (Karagöz) (Sinema Filmi)

1997 - Medeni Haller (Haydar) (TV Dizisi)

1997 - Masumiyet (Bekir) (Sinema Filmi)

1981 - Bergerac (Ahmed) (TV Dizisi)

16-03-2023
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar