HSK’dan Kıvanç Tatlıtuğ ile fotoğraf çektiren hakim açıklaması

HSK’dan Kıvanç Tatlıtuğ ile fotoğraf çektiren hakim açıklaması
Kıvanç Tatlıtuğ ile Hakim S.Ş.U’nun mahkeme salonunda fotoğraf çektirmesi fitili ateşledi. HSK tarafından hakkında soruşturma başlatılan hâkim hakkında HSK 'dan açıklamalar geldi

Her şey oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ile Hakim S.Ş.U’nun mahkeme salonunda fotoğraf çektirmesiyle başladı. HSK tarafından hakkında soruşturma başlatılan hâkim hakkında HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz'dan açıklamalar geldi. Mehmet Yılmaz, HSK’dan Kıvanç Tatlıtuğ ile fotoğraf çektiren hakim açıklamasını sosyal medya üzerinden yaptı. İşte o açıklama ve tartışmalara konu olan fotoğraf… Şimdi detaylar

HSK’dan Kıvanç Tatlıtuğ ile fotoğraf çektiren hakim açıklaması

Kıvanç Tatlıtuğ adı son zamanlarda vergi kaçakçılığı ile anılır oldu. Kıvanç Tatlıtuğ savunma vermek için gittiği adliyede hayranı olan hakim ile hatıra fotoğraf çektirdi. Hakim S.Ş.U söz konusu fotoğrafı sosyal medyada paylaşınca ortalık karıştı. Yorumlar ve eleştiriler üzerine HSK tartışmaların odağındaki hakimle ilgili soruşturma başlattı. HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, yaptığı açıklamada "İnceleme tamamlanınca söz konusu eylemin disiplin cezası gerektirir boyutta olup olmadığının tartışılacak" dedi. Mehmet Yılmaz canlitv muhabirinin sorusu üzerine adı geçen hakimin Kıvanç Tatlıtuğ'un yargılandığı davanın hâkimi olmadığını doğruladı.

Mazeret İznine Ayrıldı

Bu gelişmeler olurken iddiaların baş tanığı Hakim S.Ş.U sessiz kalmayı tercih etti ve mazeret iznine ayrıldı. HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, inceleme tamamlanınca söz konusu eylemin disiplin cezası gerektirip gerektirmeyeceğini belirtti. Hakimin eylemiyle ilgili 6 Mart 2019 tarihli HSK Genel Kurulu'nda kabul edilen ve 11 Mart 2019'da kamuoyuna açıklanan Yargı Etiği Bildirgesi'nde kabul edilen ilkeler kapsamında da değerlendirme yapılacak. Bir soru üzerine Mehmet Yılmaz, Kıvanç Tatlıtuğ'un yargılandığı davayla ilgili tutanağı da basın mensuplarıyla paylaştı.

HSK'dan İkinci Açıklama

Bu arada akşam saatlerinde Mehmet Yılmaz’dan bir açıklama daha geldi. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Mehmet Yılmaz şu sözlere yer verdi. "Hâkim ve film yıldızının sosyal medyada yer alan fotoğrafı üzerine başlatılan incelemede ilk saptanan resmi gerçek, ilgilinin yargılandığı mahkemenin 13. Asliye Ceza Mahkemesi olup, fotoğrafta yer alan hâkimin 12.Asliye Ceza Mahkemesi hakimi olduğudur."

Bu arada 20 gün önce görevine başlayan İstanbul Anadolu Adliyesi Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi S.Ş.U. mazeret iznine ayrıldı. DHA'nın aktardığı bilgiye göre, Hâkim Ş.S.U tepkilerden çekinerek mazeret iznine ayrılarak bugün adliyeye gelmedi. S.Ş.U.'nun bugün bakması gereken talimat duruşmaları için başka hâkim görevlendirildi. 

Aslında neler oldu?

Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ 'vergi usül kanununa muhalefet' suçundan yargılandığı dava için gittiği adliyede başka b ir davaya bakan hakim S.Ş.U’nun ricasını kırmadı. İkili beraber hatıra fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf sosyal medyada paylaşılınca ortalık karıştı. Gelişmeler üzerine Kıvanç Tatlıtuğ Uçankuş mikrofonlarına kendini şöyle savundu. "Fotoğraftaki hâkim, benim davama bakan hâkim değildir. Kamuoyunu bilgilendirmek isterim"

23-09-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar