İbrahim Tatlıses Bodrum’daki 5 evini depremzedelere açtı

İbrahim Tatlıses Bodrum’daki 5 evini depremzedelere açtı
Kızı Dilan Çıtak’tan sonra İbrahim Tatlıses’ te Fuat Oktay’ ın çağrısına uyarak Evin Yuvan Olsun kampanyası için Bodrum’ da bulunan 5 evini depremzedeler için açmaya karar verdi

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından onbinlerce ev yıkıldı, onbinlerce insanımız enkaz altında kaldı 40 binin üzerinde insanımız can verdi.  11 vilayetimizi etkileyen bu büyük depremlerin ardından insanlar evlerine giremiyor.Bir kısmı çadırlarda, bir kısmı konteyner evlerde hayatını idame ettirmeye çalışırken çoğu vatandaşımız da başka şehirlere göçüyor, yeni yaşamın kapısını aralamaya çalışıyor.

İbrahim Tatlıses Bodrum’daki 5 evini depremzedelere açtı

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay depremzedeler için Evim Yuvan Olsun  kampanyası başlattıklarını duyurdu. Oktay bu kampanya çerçevesinde hayırseverlerin kullanmadıkları evlerini deprem mağdurlarına  bedelsiz  ya da uygun şartlarda kiralayabileceklerini belirtti.  Cumhurbaşkanı yardımcısı : "Türkiye'de yaşayıp ikinci evi olan ya da yurt dışında yaşayıp Türkiye'de ikinci evi olan, kullanmadıkları evlerini veya yazlık evlerini depremzede ailelerin kullanımına bedelsiz olarak sunmak veya evlerini uygun şartlarda depremzede ailelerin oturması için kiralamak isteyen hayırseverlerimiz, gönül rahatlığıyla evimyuvanolsun sitesinden başvurabilirler" ifadelerini kullandı.Bu çağrının ardından pek çok insan bu kampanyaya katıldı veya katılmak istediğini duyurdu. Ünlü şarkıcı İbrahim Tatlıses’te bu çağrıya kulak veren isimlerin başında geliyor.

Dilan Çıtak’da evini depremzedeler için açmıştı

Kızı Dilan Çıtak Tatlıses’te Bodrum’ da bulunan 4 evi  depremzedeler yararına kullanıma açacağını sosyal medyadan şu şekilde paylaşmıştı : “ Yarın Bodrum’ daki evleri depremzedeler için hazırlamaya gidiyoruz. Fakat bazı eksikliklerimiz olacak. Kendi evlerimiz tamam. Ama diğer bulunanlar için eksiğimiz var. Bu sebeple destek olmak isteyen birileri varsa bize de ulaşın lütfen. Evler yazlıktan kışlığa dönüşecek.  Birlikten daha güzel bir sonuç çıkıyor. Görüyorsunuz. Şimdiden teşekkürler.” Niçin ortalarada görünmediğini soranlara yurtdışında bir arkadaşının muayenesi için bulunduğunu ve artık geri dönüp doğrudan sahada çalışacağı için daha huzurlu ve mutlu olacağını belirtmişti.

Tatlıses: “İmkanınız varsa siz de evlerinizi açın”

Kızı Dilan Çıtak’tan sonra İbrahim Tatlıses’ te Fuat Oktay’ ın çağrısına uyarak Evin Yuvan Olsun kampanyası için Bodrum’ da bulunan 5 evini depremzedeler için açmaya karar verdi.  Tatlıses ayrıca sosyal medya hesabından gücü yetenlere depremzedeler için  yardım çağrısında bulundu : "Evim Yuvam Olsun kampanyasına katılın. Şimdi yaraları sarma zamanı. Ben de Bodrum'daki 5 dairemi depremzedelere açtım. İmkanınız varsa siz de açın." dedi.

22-02-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar