KANAL 7 Frekans bilgileri

KANAL 7 Frekans bilgileri
400’e yakın kanalın yer aldığı TÜRKSAT uydusunda TÜRKSAT 4A şifresiz olarak HD yayın yapan KANAL 7 frekans bilgilerine bu haberimizden ulaşabilirsiniz

Kanal / her geçen gün izleyicini sayısını artıran ve yayınladığı dizileriyle ufkunu Dünyaya çeviren kanallarımızdan birisi. Kısa süre önce Türksat üzerinden çoğu kanal gibi HD yayın yapmaya başladı. Zira TÜRKSAT üzerinden HD yayın yapan kanal sayısı her geçen gün artıyor. 400’e yakın kanalın yer aldığı TÜRKSAT uydusunda TÜRKSAT 4A şifresiz olarak HD yayın yapan KANAL 7 frekans bilgilerine bu haberimizden ulaşabilirsiniz.

KANAL 7 Frekans bilgileri

Yüzlerce kanalın yer aldığı TÜRKSAT resmi web sitesinden aldığımız bilgilere göre Türksat uydusunda  55 adet şifresiz HD kanal bulunuyor. SD kanallar ile aynı içeriklerin yayınlanması sinyal sorunu yaşamadığınız sürece bir sıkıntı oluşturmuyor. SD’de mi kalsam yoksa çıksam mı derdini ortadan kaldıran HD yayınlar gün geçtikçe yayılıyor. Kaliteli görüntü imkanı sunan HD yayınlar gelecekte diğer yayınların önüne geçecek.

KANAL 7 HD Uydu frekansı 2019 (şifresiz)

Ülkemizde bir kanalı izlemek istiyorsanız Uydu, kablolu yayın, digitürk, teledünya, Turkcell TV, Tivibu gibi sistemlere giriş yapmalısınız.  Kanal 7 Türksat üzerinden izlenen yerli bir kanalımız. Türksat uydusundan yayın yapan KANAL 7 HD kanalını uydu alıcınıza yüklemeniz için gereken Türksat frekans bilgisini aşağıda verelim.

Kanal adı: KANAL 7 HD

Uydu: Türksat

Frekans: 12103   

Sembol Oranı: 8333

Polarizasyon:   H – Yatay- Doğu 

FEC: 2/3  

KANAL 7 HD Nasıl İzlerim?

KANAL 7 HD kanalını izleyebilmeniz için çanak anteninizin Türksat 4A uydusuna ayarlı olması gerekmektedir. Türksat 4A uydusuna dönük çanak anteniniz varsa uydu cihazınızın kurulum menüsünden frekans ekle seçeneğini işaretleyin.

Uydu adı kısmında "Türksat 4A" butonunu seçin. Uydu seçimini yaptıktan sonra bir alt kısmında bulunan frekans, . Polarizasyon, Sembol kısmına yukarıda yer alan frekans bilgisini girip okey tuşuna basınız. Artık uyduda bulunan yaklaşık 400 kanalı izleyebilirsiniz.

Cihazın Marka ve Modeline Göre kanal ekleme ayarlama işlemlerini aşağıdaki yollardan giderek gerçekleştirebilirsiniz.

Arçelik TV Kanal, frekans Ekleme Ayarı ( Arçelik Türksat 4A Uydu Frekans Ayarlama)    

LG Smart TV Kanal Ekleme Ayarı (LG Tv Türksat Uydu Frekans Ayarlama)           

SD yayınlar ile HD yayınlar arasında fark var mı?

Eğer tv kanalı gerçekten HD yayın yapıyorsa ve donanımlarınız gerçek HD donanımlar ise kalite farkını gerçekten hissedebiliyorsunuz. Ayrıca HD adını alan her kanal HD keyfi yaşatmıyor, HD yayın yapan kanallarda 7/24 HD kalitede içerik yayınlamıyorlar. Ama buna rağmen Türksat uydusundaki HD kanalların genelinde kalite gayet iyi...

05-09-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar