Kanal A, skandalları bitmek bilmiyor

Kanal A, skandalları bitmek bilmiyor
1997 yılında başlayan yayın faaliyetlerini geçtiğimiz yıl sonlandıran Kanal A, çalışanlarını mağdur etmeye devam ediyor. Kapatılışının üzerinden 6 ay geçmesine rağmen çalışanların haklarını alamadığı öğrenildi.

1997 yılında kurulan, 20 yıllık yayın faaliyetlerini aniden durdurup, geçtiğimiz yıl Ekim ayında kapatılan Kanal A, çalışanlarının ödemelerini gerçekleştirmiyor.

Termikel Grup'a ait olan Kanal A'nın yönetim kurulu başkanı Akmet Kaya 31 Ekim 2017 tarihinde, Hürriyet'e şu açıklamayı yapmıştı; “Sanayi, ticaret alanında başka işlerimiz var. Kendi işimize gücümüze bakacağız. Televizyon yayıncılığından çıkıyoruz. Makul bir teklif gelirse Kanal A’yı satarız” demiş ve kanalda 80-85 personel bulunduğunu belirterek, "Tüm sosyal haklarını verip, birbirimizle ibralaşıp yollarımızı ayırıyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

Ancak Ahmet Kaya'nın açıklamasının üzerinden 6 ay geçmesine rağmen, hiç bir personele ödeme yapılmadığı öğrenildi.

"İnternet ve Radyo yayın faaliylerimiz devam edecek" o kısımda çalışan personellerin maaşları ödeneğini söyleyen Ahmet Kaya'nın o sözleri de yalan çıktı. Yemek paraları dahi ödenmeyen çalışanlar, noterden ihtar çekerek işten ayrıldılar.

Bu arada Kanal A'yı mahkemeye veren çalışanlar kazandığı dava paraları dahi ödenmedi.

KANAL A KİME SATILDI?

15 Temmuz Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimi sonrası kapatılan Bugün TV'yi satın alan Sancaktar Medya Grubu, geçtiğimiz yıl Kasım ayında yaptığı açıklamayla Kanal A'yı da bünyelerine aldığını duyurmuştu.

26-03-2018
Yazar Hakkında
Yorumlar