KANAL D Frekans bilgileri nedir?

KANAL D Frekans bilgileri nedir?
Yüzlerce yerel ve ulusal kanalın yer aldığı TÜRKSAT uydusunda TÜRKSAT 4A şifresiz olarak HD yayın yapan KANAL D frekans bilgilerine nasıl ulaşabilirim diyorsanız haberimizi okuyun

Kanal D ulusal bazda yayın yapan ve kim, mevsimde zirvede yer alan birkaç kanalımızdan birisi. Kısa süre önce Türksat üzerinden HD yayına geçen Kanal D ses ve görüntü kalitesinde de diğer kanalardan farklı olmadığını gösterdi. TÜRKSAT üzerinden HD yayın yapan kanal sayısı 50’yi geçti. 400’ü geçkin yerel- ulusal kanalın yer aldığı TÜRKSAT uydusunda TÜRKSAT 4A şifresiz olarak HD yayın yapan KANAL D frekans bilgilerine nasıl ulaşabilirim diyorsanız haberimizi okuyun.

KANAL D Frekans bilgileri nedir?

Her geçen gün kanal sayısını artıran TÜRKSAT resmi web sitesinden aldığımız bilgilere göre Türksat uydusunda 55 şifresiz HD kanal bulunuyor. SD’de mi kalsam yoksa çıksam mı derdini ortadan kaldıran HD yayınlar gün geçtikçe farkını ortaya koyuyor. Her türlü ses ve kaliteli görüntü imkanı sunan HD yayınlar gelecekte bu alanda rakipsiz kalacağa benziyor.

KANAL D HD Uydu frekans bilgileri

Ülke sınırlarımız içerisinde yerel ve ulusal kanallarıı izlemek istiyorsanız Uydu, kablolu yayın, digitürk, teledünya, Turkcell TV, Tivibu gibi sistemleri evinize kurmanız gerekiyor. Kanal D Türksat üzerinden izlenen ulusal bir kanal. Türksat uydusundan yayın yapan KANAL D HD kanalını uydu alıcınıza yüklemeniz için gereken Türksat frekans bilgisini aşağıda verelim.

Kanal adı : KANAL D HD

Uydu: Türksat 4A

Frekans:11977

 Symbol Rate:27500

FEC:5/6

Polarizasyon: H-Yatay

KANAL D HD Nasıl İzleyebiliriz?

KANAL D HD kanalını izleyebilmeniz için çanak anteninizin Türksat 4A uydusuna ayarlı olması gerekmektedir. Türksat 4A uydusuna dönük çanak anteniniz varsa uydu cihazınızın kurulum menüsünden frekans ekle seçeneğini işaretleyin.

Uydu adı kısmında "Türksat 4A" butonunu seçin. Uydu seçimini yaptıktan sonra bir alt kısmında bulunan frekans, . Polarizasyon, Sembol kısmına yukarıda yer alan frekans bilgisini girip okey tuşuna basınız. Artık uydudaki bütün kanalları izleyebilirsiniz.

Kanal D nasıl kuruldu?

Aydın Doğan‘ın sahibi olduğu Kanal D, Doğan Holding bünyesinde kurulan ve ulusal bazda yayın yapan bir kanaldır. 16 Eylül 1993’te test yayın yapmaya başlayan Kanal D, 19 Aralık 1993’te normal yayınına başladı. Diğer kanallar gibi Kanal D’de genellikle dizi ve filmler yayınlanır. 26 yılda 84 yerli ve 13 yabancı dizi yayınlayan Kanal D, özellikle 2009 yılında “Türkiye’nin en fazla izlenen kanalı” ünvanını elde etti. Zaman zaman ilk beşte yer alan Kanal D Türkiye ve Azerbaycan‘da yayın yapmaktadır. Bir Aydın Doğan- Ayhan Şahenk ortak kurulumu olan ulusal kanal, Kanal Euro D adıyla Avrupa’daki Türklere de yayın yapmaktadır. canlitv platformundan da Kanal D yayınlarını anında -ve canlı olarak izleyebilirsiniz.

08-09-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar