Kıvanç Tatlıtuğ'un Dizileri Neden İzlenmiyor?

Kıvanç Tatlıtuğ'un Dizileri Neden İzlenmiyor
Dizi severlerin son zamanlarda en çok sorduğu sorulardan birisi; Kıvanç Tatlıtuğ’un dizileri neden izlenmiyor? Aşk-ı Memnu dizisi ile reytingleri kasıp kavurduktan sonra yalnızca Kuzey Güney dizisinde başarı elde edebildi. Peki ama neden?

Kıvanç Tatlıtuğ, büyük bir hayran kitlesine sahip ve medya tarafından da çok sevilen bir oyuncu. Yeteneği ve yakışıklılığından söz etmeye bile gerek yok ancak, son oynadığı projelerin tutmaması hayranlarını da üzüyor açıkçası. Aşk-ı Memnu’dan sonra Kanal D’de yayınlanan Kuzey Güney dizisi ile izleyicinin kalbinde taht kurmayı yeniden başaran Kıvanç Tatlıtuğ, bu dizi bittikten sonra Star TV’de yayınlanan Kurt Seyit ve Şura dizisiyle tam bir hayal kırıklığı yarattı.

Kurt Seyit ve Şura dizisi, Rusya'da yaşadıkları görkemli hayattan kopup İstanbul'a sürüklenen birbirine aşık iki sevgilinin serüven dolu hayatları anlatılıyordu. Bu dizinin tutmamasının nedeni ise halkın Rus kültürüne uzak olmasından kaynaklanmasıydı. Dizi ilk bölümde iyi bir izleme oranı yakalasa da sonraki bölümlerde izleyicinin başka dizilere kaçmasına neden olmuştu. İlerleyen bölümlerinin Türkiye’de devam ettirilmesi de diziyi reytinglerde kurtarmayı başaramadı. Bu dizinin tutmamasının bir diğer nedeni de başrol partneri olan Farah Zeynep Abdullah’ın Kıvanç Tatlıtuğ ile uyumsuzluğu da sebep gösterilmişti. Bu diziden sonra bir süre ekranlardan uzak kalan Kıvanç Tatlıtuğ, Cesur ve Güzel dizisiyle yeniden dizi sektörüne giriş yaptı.

Cesur ve Güzel’in İzlenmeme Nedeni Neydi?

Yine bir Star TV projesi olarak hayata geçirilen Cesur ve Güzel dizisi, ilk bölümlerde çok iyi bir reytingle start vermesine rağmen, ilerleyen bölümlerde reytingleri çok ciddi bir düşüşe geçti. Tuba Büyüküstün gibi yetenekli ve güzel bir başrol partneriyle izleyicinin ilgisini çeken dizinin fişini çeken neden ise; heyecanı sıcak tutmak adına tüm konunun ve sırların çok hızlı bir şekilde açığa çıkarılmış olmasıydı. Cesur ve Güzel dizisinde heyecan yaratan tüm sırların daha ilk bölümlerde ortaya çıkması, izleyicinin merak ettiği herhangi bir konu kalmamasına neden oldu. Tüm sırlar ortaya çıktıktan sonra dizi bir kısır döngüye girmeye başlamıştı ki, erken final haberi çok geçmeden izleyiciye duyuruldu. Cesur ve Güzel dizisiyle yakaladıkları başarıyı ne yazık ki senaryonun çok hızlı bir şekilde ilerletilip tüm sırların erkenden açığa çıkarılması bitirdi. Aşk-ı Memnu dizisindeki sırlar, son bölüme kadar sıcak tutulmuş ve son bölümde açığa çıkarılmıştı. Bu da dizinin finale kadar reytinglerde iyi bir başarı elde etmesine yardımcı olmuştu. Bu durumdan çıkarabildiğimiz en iyi sonuç; Kıvanç Tatlıtuğ’un dizilerinin tutmamasının en büyük nedeni; dizi yapımcıları ve senaryonun başarısızlığı olarak gözümüze çarpıyor.

14-06-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar