Kızıl Goncalar’ın Cüneyd Efendi’si Mert Yazıcıoğlu kimdir?

Konserine 8 kişi katılan Yavuz Bingöl gündem oldu
Bir tarikat mensubu olan ve tarikatın başındaki Efendi Hazretlerinin gözbebeği Cüneyd Güneş’e Karagül, Bir Litre Gözyaşı gibi dizilerde oynayan Mert Yazıcıoğlu hayat veriyor.

Kızıl Goncalar dizisinde Cüneyd Efendi karakterine hayat veren Mert Yazıcıoğlu daha önce Karagül, Mehmed:Bir Cihan Fatihi, Darmaduman, Dedemin İnsanları gibi yapımlarda başarılı performansı ile dikkat çekti. Mert Yazıcıoğlu, Faniler Tarikatı şeyhinin çok sevdiği Cüneyd Efendi’ye hayat vermektedir. 

Kızıl Goncalar’ın Cüneyd Efendi’si Mert Yazıcıoğlu kimdir?

Daha ilk bölümüyle fırtınalar koparan Fox TV’nin iddialı dizisi olağan dışı hikayesinin yanı sıra güçlü oyuncu kadrosu ile de dikkat çekiyor. Eşinin vefatı sonrası setlerden elini eteğini çeken Özgü Namal’ı yıllar sonra oyunculuğa geri döndüren dizinin yapımını Gold Film üstleniyor. Başrollerinde seküler Atatürkçü bir doktor olan Levent Alkanlı’ya Özcan Deniz hayat veriyor. Bir tarikata müntesip olan ve olağan hayatın gerçeklerine ayak uydurmaya çalışan Meryem Tezel’i ise Özgü Namal canlandırıyor. Yine bir tarikat mensubu olan ve tarikatın başındaki Efendi Hazretlerinin gözbebeği Cüneyd Güneş’e ise Mert Yazıcıoğlu hayat veriyor. Oyunculuk performansları ile parmak ısırtan oyuncular oynadıkları her karakter ile ilgi çekiyor. Bazı kesimlerin ayakta alkışladıkları diziye bazı kesimler ise olabildiğince karşılar ve hemen kaldırılması için RTÜK’e şikayet üstüne şikayet yağdırıyorlar. Bu durum hakkında RTÜK Başkanı açıklama yaptıktan sonra diziye peş peşe cezalar geldi.

Mert Yazıcıoğlu kimdir?

10 Mayıs 1993 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Eğitim hayatı İstanbul’da geçen oyuncu lisansını da İstanbul Aydın Üniversitesi İşletme bölümünde okurken eğitimini yarıda bırakarak oyunculuğa eğildi ve bu konuda eğitim almaya karar verdi. Bu hevesi bir arkadaşını dizi çekimleri sürerken ziyaret etmesi ile köpürdü. Buradan etkilenerek başladığı oyunculuk eğitimi sürerken Çetin Tekindor’un başrolünde yer aldığı Dedemin İnsanları filminde kısa bir sahnede yer aldı. Oyunculuk eğitimlerine hız veren Yazıcıoğlu önce Cast Ajans ile sonra da Ümit Çırak ile tanıştı. Ümit Çırak’tan 3 Mota Eğitim Atölyesi’nde oyunculuk derslerine devam eden Yazıcıoğlu Fox TV’de yayınlanan Karagül dizisine Baran Şamverdi karakteri ile dahil oldu. 

Mehmed:Bir Cihan Fatihi dizisinde oynadı

Daha sonra Umuda Kelepçe Vurulmaz isimli dizide Fırat karakterini, Mehmed:Bir Cihan Fatihi dizisinde Korkut karakterini canlandırdı. İyi Oyun filminde Cenk, Bir Litre Gözyaşı dizisinde Mahir Yetkin rolü ile yer aldı. Dijital platform Netflix’te Aşk 101 dizisinde Sinan rolüne hayat veren oyuncu Kızıl Goncalarda Cüneyd Efendi karakterini canlandırmaktadır. 

26-06-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler