Mehmet Ali Erbil’e hapis şoku

Mehmet Ali Erbil’e hapis şoku
Sosyal medya fenomeni Ece Ronay Bilir'e attığı mesajların ifşa olmasıyla hakkında dava açılan Mehmet Ali Erbil aldığı hapis cezasıyla hayatının şokunu yaşadı

Skandalların adamı ünlü şovmen ve sunucu Mehmet Ali Erbil, uzun süredir devam eden Ece Ronay davasından dolayı aldığı hapis cezasıyla hayatının şokunu yaşadı. Sosyal medya fenomeni Ece Ronay Bilir'e attığı mesajların ifşa olmasıyla hakkkında dava açılan ünlü ismin cezası belli oldu. Magazin severler merak ediyor, ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil ne kadar ceza aldı? Mehmet Ali Erbil- Ece Ronay Bilir davasında detaylar haberimizde.

Mehmet Ali Erbil’e hapis şoku

Sosyal medya fenomeni Ece Ronay Bilir'e attığı mesajların ifşa olmasıyla hakkında dava açılan Mehmet Ali Erbil’in cezası belli oldu. Ünlü isim hakkında 'elektronik haberleşme aracılığıyla cinsel taciz', 'sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret' ve 'tehdit' suçlarından 8 yıl 10 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştı. Anadolu 67. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına Ece Ronay Bilir ve sanık Mehmet Ali Erbil katılmadı. Tarafların avukatlarının salonda hazır bulunduğu davada mahkeme, kararını verdi. Mehmet Ali Erbil hakkında 'Tehdit' suçunun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle bu suçtan beraat kararı veren mahkeme, ünlü şovmeni ‘Hakaret' suçundan 13 bin 100 TL adli para cezası ile ‘Cinsel taciz' suçundan ise 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Mehmet Ali Erbil neyle suçlanıyor?

Her şey Ece Ronay’ın klibinde ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil’i oynatmasıyla başladı. Fenomen Ece Ronay Bilir kendisine ahlaksız mesajlar yollayan Mehmet Ali Erbil'i mahkemeye verdi. Mehmet Ali Erbil'i mahkemeye veren Ece Ronay, klibinde oynattığı Erbil’in kendisine attığı taciz mesajları sosyal medya hesabından ifşa etti. Mahkemeye zorla getirilen ve ifadesi alınan Mehmet Ali Erbil mesajları kendisi değil asistanı Nuray Kaya'nın attığını iddia etse de mahkeme bu komik savunmayı kabul etmedi. Mesajları araştıran mahkeme, davalı Ece Ronay'ın kişilik haklarını zedelediğini kaydetti. Savcılık Erbil'in, "elektronik haberleşme aracılığıyla cinsel taciz", "sesli yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret" ve "tehdit" suçlarından 8 yıl 10 aya kadar hapsini talep etti. Asistanı ve Erbil'in kardeşini dinleyen mahkeme, hakkında 3 ayrı suçtan dava açtığı Mehmet Ali Erbil'i 13 bin 100 TL adli para cezası ve 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Magazin gündemini uzun süre meşgul eden olayla ilgili olarak Mehmet Ali Erbil’in kendisine yazdığı mesajları ifşa ederek suç duyurusunda bulunan Ece Ronay böylece istediği sonuca ulaşmış oldu.

02-03-2023
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar