Melis Birkan ‘Güzel Atlar Diyarı’ dizisinde

Melis Birkan ‘Güzel Atlar Diyarı’ dizisinde
Kanal D ekranlarında izleyici ile buluşmaya hazırlanan Güzel Atlar Diyarı dizisine son olarak Issız Adam dizisinin unutulmaz aktristi Melis Birkan ve Eren Vurdem dahil oldu.

Mahsun kırmızıgül’ü yıllar sonra setlere döndüren Güzel Atlar Diyarı filmine son olarak Issız Adam filmindeki rolü ile bilinen Melis Birkan ve Eren Vurdem dahil oldu. Eren Vurdem, Cihangir, Melis Birkan ise Ünzile karakterini canlandıracak.

Melis Birkan ‘Güzel Atlar Diyarı’ dizisinde

Hepimizin müzik adamı kimliği ile tanıdığı fakat sonradan sinema yönetmeni olarak çok başarılı filmlere imza atan Mahsun Kırmızıgül uzun bir aradan sonra setlere dönüyor. Özellikle New York’ta Beş Minare, Beyaz Melek, Güneşi Gördüm, Mucize  ve Prestij Meselesi filmleri ile Yerli Fellini lakabını hakkı ile kazanmış bir sinema adamıdır. Setlere uzun bir ara veren Kırmızıgül bu sefer Güzel Atlar Diyarı dizisi ile seyircilerin karşısında olacak. Güzel Atlar Diyarı dizisinin oyuncu kadrosu yavaş yavaş belli olmaya başladı. Diziye son olarak Issız Adam dizisinin unutulmaz aktristi Melis Birkan ve Eren Vurdem dahil oldu. 

Melis Birkan ‘Ünzile’ oluyor

Çekimleri Kapadokya, Diyarbakır, Karadeniz ve İstanbul’da yapılacak olan Güzel Atlar Diyarı dizisinde Melis Birkan Ünzile karakteri ile karşımızda olacak. Kanal D’de ekranlara çıkacak olan dizi ile el sıkışan diğer bir isim olan Eren Vurdem “Cihangir” rolünü canlandıracak. İlk bölümlerini Mahsun Kırmızıgül’ün yöneteceği dizinin konusunu masalsı bir aşk oluşturuyor. 

Melis Birkan kimdir?

15 Temmuz 1982 de Ankara’da dünyaya gözlerini açan ünlü oyuncu Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda bale dersleri aldı. Aynı üniversitede Modern Dans konusunda lisansını tamamladı. İlk olarak Show TV’de 2005 yılında Çapkın dizisinde Kiraz rolü ile oyunculuğa başladı. Daha sonra İyi Ki Varsın, Köprü, Ayışığı projelerinde yer aldı. Komedi Dükkanı ve Avrupa Yakası’nda yer aldıktan sonra Bu Kalp Seni Unutur mu? dizisinde Cemile rolü ile tanınmaya başladı. 2008 yılında Issız Adam sinema filminde canlandırdığı Ada rolü ile geniş kitlelerce tanındı. Deli Saraylı’da Hüma rolünü canlandıran oyuncu 2012’de İşler Güçler ve Leyla İle Mecnun dizisinde Leyla karakteri ile yer aldı. Saklı Kalan, Büyük Sürgün Kafkasya, 46 Yok Olan, Müdür Ne’aptın ve Söz dizilerinde yer alan Birkan Sefirin Kızı’nda Canan karakterine hayat verdi. Kırmzı Oda’da Nazgül karakterini canlandıran oyuncu Barda, Ulak, Adını Sen Koy, Sen Benim Herşeyimsin, Sen Ben Lenin filmlerinde rol aldı. 2008’de Issız Adam filmindeki rolü ile en iyi kadın oyuncu seçilerek 14. Sadri Alışık Ödüllerinde ödül kazandı. 2022 yılında Aras Aydın ile evlenen sanatçı Güzel Atlar Diyarı dizisinde Ünzile karakterin canlandıracak.  

12-12-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar