O Ses Çocuklar yarışmacısı Nazar Nur Kaya hayatını kaybetti

O Ses Çocuklar yarışmacısı Nazar Nur Kaya hayatını kaybetti
TV8'de 2014 yılında yayınlanan 'O Ses Çocuklar'da yarışmacı olan Nazar Nur Kaya hayatını kaybetti. Nazar Nur Kaya kimdir, ölüm nedeni nedir?

TV8 kanalında yaklaşık 4 yıl önce yayınlanan “O Ses Çocuklar” programına yarışmacı olarak katılan 15 yaşındaki Nazar Nur Kaya’dan acı haber geldi. Mide bulantısı şikayetiyle hastaneye giden Nazar, yoğun bakıma alındı ve 6 günlük tedavi sonunda hayatını kaybetti. Nazar’ın ölüm haberini, ‘O Ses Çocuklar’ programında yarışmacı arkadaşı Şahin Kendirci sosyal medya hesabından duyurdu.

Acı olayın duyulmasının ardından başta programın yapımcısı Acun Ilıcalı olmak üzere, Hadise, Murat Boz ve bir çok isim Nazar için paylaşımlar yaptı. Ilıcalı sosyal medya hesabından "Çok erken çok acı, söyleyecek bir şey bulamıyorum. Tatlı güzel Nazar mekanın cennet olsun, Allah ailene sabır versin." paylaşımını yaparken, yarışmada kendi takımında boy gösteren Nazar için Hadise ise; "Nazar... Sözün bittigi yer... O Ses Çocuklarda seninle tanıştık, çalıştık ve vakit geçirdik..Şimdi melek oldun uçtun gittin.. Aklım almıyor, o büyük güzel ailen için Allah'tan güç ve sabır diliyorum... Ve sen artık meleklerin arasından bizi izliyorsun cennetten..." ifadelerini kullandı.

NAZAR İHMAL KURBANI MI OLDU?

TV 8 ekranlarıda 2014 yılında yayınlanan ‘O Ses Çocuklar’ yarışmasıyla tanıdığımız Nazar Nur Kaya’nın ablası kardeşinin ihmal sonucu hayatını kaybettiğini iddia etti. Nazar’ın ablası Hatice Kaya basın mensuplarına; "Biz bu yapılanı Allah'a havale ediyoruz. Doktorlar yapılan açıklamada ne kadar bir hata olmadığını söylese de, farklı doktorlar tarafından kan tahlillerine, yapılan müdahalelere, raporlara bakılarak yapılan hata çıkartıldı. Kardeşim bir cinayete gitti gibi geliyor bana. Kardeşimin ölmemesi gerekiyordu. Ben kardeşimi çok canlı, ayakta yürüyerek götürdüm. Fakat şimdi kardeşimin maalesef cesedini verecekler bana. Koskoca bir aile yıkıldı. 12 kardeşiz hiç birimiz kendimizde değiliz. Ben ağlayamıyorum, ağlamayı unuttum. Nazar'la zaman geçirmek istiyorum. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum" dedi.

Hatice Kaya sözlerine şöyle devam etti: "Mide bulantısı, kusma ve halsizliği vardı. Bu hastaneye gitmeden önce farklı hastanelere götürdüm. Fakat farklı hastaneler beni bu hastaneye gelmeme istedi çünkü en iyi aletlerin burada olduğunu söylediler. Kardeşim ayakta yürüyerek geldi. Zaten görüntüleri vardır. Doktorlar epikriz verdiğinde sadece yoğun bakımdan sonraki epikrizler verilmiş. Fakat onun öncesi var. Bir 10-15 günlük öncesi var. burada Nazar'ın yürüyerek girdiği videolar resimler var. Nazar tedavi'ye başladığında bir serum tedavisiyle iyileşeceğini söyleyen doktorlardı. Bana bütün organlarının tahlillerde temiz sadece böbrekte bir kusur olduğunu söyleyen yine aynı doktorlardı. Nazar gün geçtikçe bütün organlarını tek tek kaybetmeye başladı. En son dediler ki yoğun bakıma alıyoruz. Yoğun bakıma aldığı gün Nazar'ın ne bilinci kaldı. Nazar yoğun bakıma girdiğinde 'Abla beni burada bırakma bir daha alamayacaksın beni buradan' dedi.

31-10-2018
Yazar Hakkında
Yorumlar