‘Ömer’ dizisinde kim kimdir?

‘Ömer’ dizisinde kim kimdir?
Ve beklenen gün geldi. 9 Ocak Pazartesi (bugün akşam) saat 20.00 ‘de Star ekranlarında yayınlanacak dizi merakla bekleniyor

Ömer dizi oyuncuları kim? Hangi oyuncular hangi karakterleri oynayacak. “Ömer” in yönetmeni ve senaristi kim? Ömer dizisi özgün bir yapım mı yoksa uyarlama mı? Hangi kanalda saat kaçta yayınlanacak? Dizinin yapımcısı kim? Ve daha bir çok merak edilenler yazımızın içeriğinde....

‘Ömer’ dizisinde kim kimdir?

Yapımcılığını OGM Pictures ‘in yaptığı Star TV ‘nin Ömer dizisi bu gece ilk bölümüyle ekranda olacak.  Netflix ‘in Shtisel dizisinden uyarlama olan dizinin senaryosunu Gülizar ırmak kaleme alırken yönetmen koltuğunda Cem Karcı oturuyor olacak.  9 Ocak Pazartesi saat 20.00 ‘de Star ekranlarında yayınlanacak dizi merakla bekleniyor.

‘Ömer’ dizisi oyuncu kadrosu

Selahattin Paşalı - Ömer

Ömer dizisinin erkek başrol oyuncusu olan Selahattin Paşalı 2 Şubat 1990 Muğla doğumludur ve 32 yaşındadır. Selahattin Paşalı’nın ilk dikkat çeken oyunculuk performansı Kalp Atışı dizisinde hayat verdiği Alp karakteridir. Profesyonel basketbol oynayan Selahattin Paşalı basketboldan sonra oyunculuğa merak salınca Craft Oyunculuk Atölye’si ile çalışmaya başlamış ve son dönemde Bir Umut Yeter, Leke, Aşk 101 ve Pera Palas gibi gibi dizilerde yer almıştır. Selahattin Paşalı 76 kg ağırlığındadır ve 1.85 cm boyundadır. Selahattin Paşalı Lara Tümer ile evlidir. Ömer Dizisi Oyuncuları arasında ki Selahattin Paşaı’ya bir çok ünlü isim de dizi de eşlik edecek.

Ömer Reşat’ın oğludur Babasının camisinde müezzin olarak görev yapmaktadır. Annesini kaybettikten sonra Gamze isimli öğrencisinin annesine tutku ile aşık olmuştur. Gamze’nin dul olması bir çocuğu olması Ömer’in umurunda değildir.

Gökçe Bahadır - Gamze

Gökçe Bahadır 9 Kasım 1981 İstanbul doğumludur. 170 cm boyundaki oyuncu Müjdat Gezen Sanat Merkezinde oyunculuk eğitimi almıştır. Öğrenci olduğu yıllarda radyolarda sunuculuk yapan oyuncu Hayat Bilgisi dizisinde gösterdiği performansla tanındı. 2022 yılında müzisyen Emir Ersoy ile evlenen güzel oyuncu Gökçe Bahadır daha önce Evlilik Hakkında Her Şey, Ufak Tefek Cinayetler, Menajerimi Ara, Yaprak Dökümü gibi popüler yapımlarda rol aldı.

Gökçe Bahadır’ın hayat vereceği Gamze eşinden boşanmış oğlu ile babasının evine sığınmıştır. Oğlunun cami öğretmeni Ömer kendisinden yaşça küçük olmasına rağmen Gamze Ömer’e aşık olur.

Barış Falay - Reşat

Ankara Üniversitesi tiyatro bölümü mezunu olan Barış Falay 9 Nisan 1972 Balıkesir Edremit doğumludur. Barış Falay ‘ın  Esra Ronanbar ile mutlu bir evliliği vardır. Son olarak Menajerimi Ara dizisinde yer alan Barış Falay Medcezir ve Paramparça dizileri ile tanınmıştır.

Reşat Ömer’in babasıdır aynı zamanda da Ömer’in camisinin de imamıdır. Ömer dışında Nisa isimli bir kızı ve Tahir isimli bir oğlu daha vardır. Reşat’ın eşi vefat etmiştir.

Merve Dizdar - Nisa

Merve Dizdar Masumlar Apartmanı dizisinde hayat verdiği Gülben karakteri ile tanınmıştır. Merve Dizdar 25 Haziran 1986 İzmir doğumludur. 36 yaşında olan Merve Dizdar Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde tiyatro bölümü mezunudur. Vatanım Sensin, Mucize Doktor dizileri ve Eltilerin Savaşı filminde yer alan Merve Dizdar  1.67 cm boyunda ve 54 kg ağırlığındadır. Gürhan Altundaşar ile olan evliliğini anlaşarak sonlandırdı.

Ömer dizisinde Nisa karakterine Merve Dizdar hayat verecek. Merve Dizdar’ın hayat vereceği Nisa karakteri Müezzin Ömer’in kız kardeşi Reşat’ın da kızıdır. Nisa Hakan ile babasından izinsiz evlenmiş ancak bu evlilikten mutlu olmayınca babasının evine geri dönmüştür.

Emre Taşkıran - Hakan

20 Ağustos 1989 İstanbul doğumludur. Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunu olan oyuncu 182 cm boyundadır. 2014 yılında oyunculuk hayatına atılan Emre Taşkıran daha önce Seni Kalbime Sakladım, Yeşilçam, Vatanım Sensin, Gülizar, Tatlı İntikam gibi yapımlarda rol almıştır.

Emre Taşkıran’ın hayat vereceği Hakan karakteri Emine’nin kocasıdır. Emine bu evliliği babasının rızası olmadan yapmıştır. Emine ve Hakan evliliklerinde mutlu değildir ve Emine baba evine dönmüştür.

Gülçin Kültür - Nuran

10 Ekim 1987 İstanbul doğumludur. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden yüksek lisansını da tamamlayarak mezun oldu. 2013 yılında Bilkent Üniversitesi Oyunculuk bölümünde eğitim almaya başladı. Eğitimini bölüm birincisi olarak bitiren oyuncu Selçuk Yöntem ve Toprak Can Adıgüzel gibi deneyimli insanlarla birlikte tiyatro oyunlarında rol aldı. Gülçin Kültür Gülperi, Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı dizilerinde rol almıştır.

Ömer dizisinde Nuran Gamze’nin kız kardeşidir. Sadık ile evlidir ve bir çocuk annesidir. Yıllarca annesine Nuran bakmıştır ve Gamze’ye kızgındır.

Muharrem Türkseven - Sadık

Muharrem Türkseven 26 Mayıs 1989 Çanakkale doğumludur. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat  Tarihi Bölümü mezunudur. 176 cm boyundaki oyuncu 2008 yılında yayımlanan Kurtlar Vadisi Pusu dizisiyle oyunculuk hayatına başlamıştır. Muharrem Türkseven son olarak Fox TV ekranlarında yayımlanan Mahkum dizisinde rol almıştır.

Ömer Dizisi Oyuncuları arasına yeni katılan Muharrem Türkseven dizide Damat Sadık olarak karşımıza gelecek. Sadık Nuran’ın kocasıdır.

Ali Efe Altunbaş

Daha 9 yaşında olan Ali Efe Altunbaş 2013 doğumludur. Layla Şirin Ajansın oyuncusu olan küçük oyuncu daha önce Fatih Sultan Mehmed Filmi ve Kuruluş Osman dizisinde yer almıştır.

Ali Efe Altunbaş Ömer dizisinde Nuran ile Sadık’ın oğludur.

Zerrin Sümer - Nezahat

1945 yılında Sinop’ta doğan usta oyuncu Zerrin Sümer oyunculuk hayatına Bergama Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Topluluğuna katılarak başlamıştır. 1985 yılında yayımlanan Züğürt Ağa filminde Şener Şen, Erdal Özyağcılar, Füsun Demirel gibi isimlerle  rol alan Zerrin Sümer son olarak Sabit Kanca, Şansımı Seveyim, Hayat Öpücüğü gibi yapımlarda rol almıştır.

Zerrin Sümer Ömer dizisinde Nezahat karakterine hayat verecek. Nezahat, Reşat’ın annesi aynı zamanda Ömer’in babaannesidir.

Metehan Parıltı - Tuna

Ömer Dizisi oyuncuları arasında çocuk oyuncu olarak yer alacak Metehan Parıltı 27 Kasım 2010 İstanbul doğumludur. Kuzgun dizisi ile birlikte oyunculuk hayatına atılan oyuncu Oğlum, Öğretmen, Kadın gibi yapımlarda rol almıştır.

Metehan Parıltı, Müezzin Ömer’in sevgilisi Gamze’nin oğlu Tuna karakteri ile karşımıza gelecek.

Gamze Karaduman - Şükran

15 Ağusstos 1987 İstanbul doğumlu olan Gamze Karaduman Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunudur. Avrupa Yakası dizisi ile oyunculuk hayatına başlayan Gamze Karaduman 164 cm boyunda ve 60 kg’dır.

Ömer Dizisinde Şükran karakterine hayat verecek oyuncu daha önce Menajerimi Ara, Hizmetçileri Aramızda Kalsın gibi yapımlarda rol almıştır.

Onur Bilge - Tahir

Onur Bilge 1983 yılında Tunceli de dünyaya gelmiştir. 40 yaşının içinde olan Onur Bilge İzmir’de Güzel Sanatlar eğitimi almıştır. Son olarak Çalıkuşu, Kavak Yelleri ve Gamsız Hayat dizilerinde yer aldıktan sonra son dönemde Kırmızı Oda ve Gülperi gibi diziler ile iyice tanınan bir isim olan Onur Bilge bekardır.

Tahir Ömer’in abisidir. Reşat’ın en büyük çocuğudur. Kardeşi Nisa’nın evlenmesine hiç bir zaman müsaade etmemiştir o yüzden Nisa’ya çok kızgındır.Dizi de imam ve müezzinin arkadaşı olacak.

Emir İshak Duran - Ömer’in Küçüklüğü

Selahattin Paşalı’nın hayat vereceği Müezzin Ömer karakterinin küçüklüğüne Emir İshak Duran isimli çocuk oyuncu hayat verecek. Emir İshak Duran 2012 Balıkesir doğumludur ve çocuk oyuncu Emir İshak Duran daha önce de Kırmızı Oda ve Gönül Dağı gibi dizilerde rol almıştır.

Melike Güner - Çiçek

2 haziran 1979 yılında İstanbul’da doğmuş olan başarılı oyuncu Melike Güner eğitimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünde tamamlamıştır. Oynadığı İncil Reçeli dizisi ile tanınmaya başlayan ve bu yükselişini Doktorlar dizisi ile devam ettiren Melike Güner 21. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülünü kazanmıştır.

Melike Güner Ömer dizisinde Çiçek rolüne hayat verecek.  Dizide Çiçek caminin altında bulunun aşevinde çalışan bir kişidir. Yaptığı yemekler ile herkese sevgi aşılayacak bir karakter olacaktır.

İrem Tokat

İrem Tokat 22 yaşındadır ve 2000 doğumludur. 178 cm boyunda ve 60 kg ağırlığında olan İrem Tokat en önemli oyunculuk deneyimini Ömer oyuncu kadrosunda yer alarak yaşayacaktır.

Serpil Gül

Usta tiyatrocu Serpil Gül Ömer oyuncuları arasında yer alacak. Ankara Üniversitesinde tiyatro eğitimi alan Serpil Gül 27 Mart 1962 doğumludur ve aslen Rizelidir. Serpil Gül son olarak Adı Sevgi dizisinde yer almıştır.

Gamze’nin annesidir.   

Ediz Metin

Ediz Metin çocuk oyuncu olarak Ömer dizisi oyuncu kadrosunda yer alacak.

Ediz Metin Ömer dizisinde Emine’nin oğlu olarak yer alacak.

Çağla Naz Kargı

21 Temmuz 2006 doğumlu olan Çağla Naz Kargı 17 yaşındadır. Adı Efsane ve Bizim Hikaye dizileri Çağla Naz Kargı’nın yer aldığı dizilerdir.

Çağla Naz Kargı Ömer dizisinde Emine’nin kızı olarak yer alacak.

Canberk Gültekin

Canberk Gültekin 1992 doğumludur ve 31 yaşının içindedir. Son olarak Fi dizisinde yer alan Canberk Gültekin, Kırmızı Oda dizisi ile tanınmıştır.

09-01-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar