RTÜK Kızılcık Şerbeti'ne Ne Ceza Verecek?

RTÜK Kızılcık Şerbeti'ne Ne Ceza Verecek?
Kızılcık Şerbetinde infiale neden olan kadına şiddet sahneleriyle ilgili RTÜK başkanından inceleme başlatıldığına ilişkin haber geldi. Dizi için verilecek ceza merak konusu oldu.

Geçtiğimiz hafta son yayınlanan bölümde reytinglerde gün birinciliğini elde eden ve bu başarısıyla sektörde büyük ses getiren Kızılcık Şerbeti seyirci tarafından da heyecanla seyredilen yapımlar arasında yer alıyor. Gold Film tarafından Show Tv için hazırlanan ve Cuma akşamları ekrana gelen Kızılcık Şerbeti istikrarlı reyting yükselişiyle oldukça güven veriyor. Dram aile türünde ele alınan dizinin kadrosunda Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör, Evrim Alasya, Sibel Taşçıoğlu ve Barış Kılıç yer alıyor. Melis Civelek ve Zeynep Gür tarafından kaleme alınan başarılı dizinin geçtiğimiz hafta yayınlanan son bölümünde ise Radyo Televizyon Üst Kurulu’nu (RTÜK) harekete geçiren bir gelişme yaşandı. Sevilen dizinin yayınlanan son bölümünde bir sahnede kadına şiddet ve kadına şiddeti teşvik eden sahne ve sahneler olduğu gerekçesiyle RTÜK tarafından dizi için inceleme başlatıldı.

RTÜK İnceleme Başlattı

Gold Film tarafından hazırlanan ve Show Tv ekranlarında bu sezon yayınlanmaya başlayan Kızılcık Şerbeti dizisi başarılı yayınıyla reytingini yükseltirken içeriğinde bulunan bazı sahneler ile de dikkatleri ve tepkileri üzerine çekti. Melis Civelek ve Zeynep Gür tarafından kaleme alınan dizinin son bölümünde kadına şiddet içeren sahne ve sahneler ile bu şiddeti teşvik eden görüntülerin yer alması izleyiciyi oldukça gerdi. Sosyal medya ve internet haber sitelerinde geniş şekilde gündeme getirilen ve seyircinin şikayetleri üzerine de en üst noktaya ulaşan tepkiler üzerine RTÜK Başkanı bir açıklama yaptı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahit sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Show Tv medya hizmet sağlayıcısında Kızılcık Şerbeti isimli dizide kadına şiddet ve kadınlara baskıyı teşvik etmeye yönelik yayınlara ilişkin inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

Kadına Şiddete Af Yok

Kızılcık Şerbeti’nin yayınlanan son bölümünde seyircinin tepki gösterdiği sahnelerde zorla evlendirilen Nursema’ya yönelik şiddete seyirciden ve büyük tepki aldı ve şikayetlere konu oldu. Zorla evlendirilen Nursema evlendirildiği adam tarafından şiddete maruz kalırken özellikle Radyo Televizyon Üst Kurulu kadına yönelik bu tür sahnelere ve içeriklere sert tepki gösteriyor ve ceza uyguluyor. Kızılcık Şerbeti için nasıl bir karar çıkacağı merakla beklenirken RTÜK’ün yüksek miktarda para cezasından yayın durdurmaya kadar ceza verebileceği iddia ediliyor.

14-03-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar