Sıfır Bir sinemaya uyarlanıyor

Sıfır Bir sinemaya uyarlanıyor
İnternet dizi platformu olan Blu TV'de yayınlanPeki Sıfır 1 dizisini beyaz perdede görecek miyiz, Sıfır Bir sinemaya uyarlanıyor mu?

Yayın hayatına YouTube'da başlayan Sıfır Bir dizisi gelecek dönem yayınlanacak 6. sezonun ardından final yapacak. Başlangıçtaki bölümleri oldukça düşük bütçeyle çekilen Sıfır Bir, tutulunca internet dizi platformu olan Blu TV'de yayınlanmaya başladı. Peki Sıfır 1 dizisini beyaz perdede görecek miyiz, Sıfır Bir sinemaya uyarlanıyor mu, şimdi detaylar

Sıfır Bir sinemaya uyarlanıyor

Her ne kadar kadrosunda usta oyuncular bulunmasa da internet ortamında yayınlanan dizi çok beğenildi. Öyle ki dizinin önümüzdeki sezon biteceği söylentileri izleyiciler tarafından tepkiyle karşılandı. Konusu ve oyunculukları ile 5 sezonu deviren Sıfır Bir dizisi diziseverleri ekran başında tutmaya devam edecek gibi görünüyor. Yeni sezonu 8 Mayıs Çarşamba günü Blutv'de yayınlanan dizinin yönetmeni Dizinin başrol oyuncusu Savaş Satış ve yönetmen Kadri Beran Taşkın, konuk oldukları bir programda dizinin geleceği hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Yayın hayatına oldukça kısıtlı imkanlarla YouTube'da başlayan Sıfır Bir dizisi kısa sürede 1 milyonun üzerinde izlendi. Adana'nın varoşlarında çekilen ve getto hayatını konu alan dizinin bu yükselen grafiği büyük yapım şirketleri ve televizyon kanallarının dikkatini çekmeyi başardı. YouTube'da geçirdiği 2 başarılı sezonun ardından yine bir diğer dijital yayın platformu olan BluTV'ye geçen Sıfır Bir, aldığı yatırım ve bütçe artışı ile standart dizilerin prodüksiyon kalitesine ulaştı.

Sıfır Bir özellikle sosyal medyada ve genç nüfus karşısında oldukça ilgi gördü. Sebep olarak dizinin hikayesi ve gerçekliğe yakınlığı ile milyonlarca genci hikayesine ortak etmesini gösterebiliriz.

Sıfır Bir 5. sezonda neler olmuştu?

Sıfır Bir dizisi geçtiğimiz sezon, hatırı sayılır oranda bir kitleye ulaştı ve izleyicinin beklentisini karşıladı... Cio ve Özgür'ün kaybedilmesinin ardından Savaş, dostlarını kaybedince gergin bir ruh haline bürünmüştü. Sezonun ilk bölümünde yaşanan çatışmanın ardından hapse giren Savaş, burada da uyuşturucu ve madde kullanımına karşı kendinden beklenen duruşu sergiledi. Mahalleyi emanet ettiği Gökhan ise, çevirdiği büyük dolapların ardından pek çok kişinin ölümüne sebep oldu... Fonuna yerleştirdiği sokak kültürü ve kullandığı müzikleriyle de hikayesi ve oyunculukları kadar konuşulan Sıfır Bir – “Bir Zamanlar Adana'da” dizisi, yeni sezonuyla kaldığı yerden devam edecek.

Sıfır Bir'in film senaryosu yazılmaya başlandı

Son sezon ile izleyicilerin karşısında olan Sıfır Bir'in yönetmeni Kadri Beran Taşkın ve başrolü Savaş Satış konuk oldukları bir programda sinema filmi yapmayı düşündüklerini hatta senaryosunun bitmek üzere olduğunu söylediler. Biz de canlitv olarak düşük bütçeyle internet ortamın yayına başlayarak geniş kitlelerce ilgi gören Sıfır Bir dizinin sinemaya uyarlanması büyük yankı uyandıracağını düşünüyor ve başarılar diliyoruz.

14-06-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar