STAR TV Frekans Bilgileri Nedir?

STAR TV Frekans Bilgileri Nedir?
400’den fazla kanalın yer aldığı TÜRKSAT uydusunda TÜRKSAT 4A şifresiz olarak HD yayın yapan STAR TV frekans bilgilerine bu haberimizden ulaşabilirsiniz

Star Tv yayına başladığı 1990 tarihinden beri izleyicini sayısını artıran ve ilkleri ekrana taşıyarak yayınladığı programlarla Dünyayı evimize taşıyan bir kanal oldu. O da diğer kanallar gibi Türksat üzerinden HD yayın yapıyor. TÜRKSAT üzerinden HD yayın yapan kanal sayısı gün geçtikçe çoğalıyor. 400’den fazla kanalın yer aldığı TÜRKSAT uydusunda TÜRKSAT 4A şifresiz olarak HD yayın yapan STAR TV frekans bilgilerine bu haberimizden ulaşabilirsiniz.

STAR TV Frekans Bilgileri Nedir?

Yüzlerce kanalın yer aldığı TÜRKSAT resmi web sitesinden aldığımız bilgilere göre Türksat uydusunda  55 adet şifresiz HD kanal bulunuyor. SD kanallar ile aynı içeriklerin yayınlanması sinyal sorunu olmadığı sürece bir problem değildir. HD yayınların her geçen gün artması boşuna değil zira kaliteli ses ve görüntü imkanı sunan HD yayınlar gelecekte diğer yayınların yerini alacaktır.

STAR TV HD Uydu frekansı 2019 (şifresiz)

Ülkemizde bir kanalı izlemek istiyorsanız Uydu, kablolu yayın, digitürk, teledünya, Turkcell TV, Tivibu gibi sistemlere giriş yapmalısınız.  Star Tv Türksat üzerinden izlenen yerli bir kanalımız. Türksat uydusundan yayın yapan STAR TV HD kanalını uydu alıcınıza yüklemeniz için gereken Türksat frekans bilgisini aşağıda verelim.

Star TV, Türksat 4A uydusunda NTV Türkiye Paket'inde yer alıyor. Frekans ayarları şöyledir.

Kanal adı: STAR TV HD

Uydu Adı             : Türksat 4A

Lokasyon            : 42 ⁰ Doğu

Alış Frekansı      : 12.015 MHz

Polarizasyon      : Yatay (H)

Sembol Hızı        : 27.500 Ksym/s

FEC değeri          : 5/6

 

DIGITURK - 27 Kanal (Digiturk HD 27 veya 327

D-SMART - 24 Kanal (D-Smart HD 24 veya 424)

TELEDÜNYA - 26 Kanal

KABLOTV - S-10 Bandı

TİVİBU - 27 Kanal

STAR TV HD Nasıl İzlerim?

STAR TV HD kanalını izleyebilmeniz için çanak anteninizin Türksat 4A uydusuna ayarlı olması gerekmektedir. Türksat 4A uydusuna çevrilmiş bir çanak anteniniz varsa uydu cihazınızın kurulum menüsünden frekans ekle seçeneğini işaretleyin. Uydu adı kısmında "Türksat 4A" butonunu seçin. Okey tuşuna bastığınızda uyduda bulunan 400’den fazla kanal otomatik olarak televizyonunuza yerleşecektir.

Star Tv İlklerin kanalıdır

Star tv geçirdiği değişimlerle,  çalkantılarla tipik bir Türkiye kanalıdır. Ülkemizin bir özeti olan Star Tv. Kurulduğu 1990’dan itibaren birçok ilke ev sahipliği yaptı. Çünkü Str Tv, ülkemizin ilk özel kanalıdır. Cem Uzan, Kemal Uzan ve Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal tarafından Magic Box İnternational Corporation çatısı altında kuruldu. O yıllarda radyo vericileri TRT’nin tekelinde olduğu için meclisten PTT’ye devredilmesi kararı bile çıkarıldı. Star Tv’nin logosu önceleri maviyken zaman içerisinde birçok kez değişti ve günümüzdeki şeklini aldı. Birçoğumuz Star’ı Dallas, UEFA, Turkcell süper lig derbileri de bedava yayınlamasıyla hala hatırlayacaktır. canlitv platformundan da Star TV yayınlarını anında ve canlı olarak izleyebilirsiniz.

08-09-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar