Türkiye’de Bir İlk: Yapay Zeka Haber Spikeri Ekranlarda

Türkiye’de Bir İlk: Yapay Zeka Haber Spikeri Ekranlarda
Değişik ülkelerde gerçekleşen yapay zekalı sunucu Türkiye’de de ilk kez kullanmaya başlandı. Robo Tv’de haberleri artık yapay zeka Alexa sunacak.

Tüm dünyada büyük bir çığır açan ve hayatın her noktasında kullanılmaya başlanan yapay zeka şimdide televizyon sektöründe kullanılmaya baaşlandı. Daha önce örnekleri dünyanın değişik ülkelerinde görülen yapay zeka kullanan sunucular artık Türkiye’de de kullanılmaya başlandı. Türkiye’de yayın hayatını sürdüren Robo Tv’de başlanılan yapay zekalı sunucu uygulaması seyircinin merakını çekerken kanalın haberlerini yapay zekaya sahip Alexa sunmaya başladı. Amazon tarafından geliştirilen yapay zeka destekli sanal asistan çözümü olan ve adı Alexa olan yapay zeka Türkiye’den önce başka ülkelerde de sunuculuk yapmış ve başarılı olmuştu. Alexa Türkiye’de yayın hayatını sürdüren Robo Tv’de ilk kez Türkiye’de ekrana çıkan yapay zekaya sahip sunucu olurken sunucunun ilk sözleri de Türkiye’de yayın yapmasından dolayı buna uygun oldu.

Umarım Beni Seversiniz

Amazon tarafından geliştirilen yapay zeka destekli sanal sanal sunucu olan Alexa dünyanın farklı ülkelerinde ekrana gelmeye devam ediyor. Başka ülkelerde de haberler sunan Alexa Türkiye’de yayın yapan Robo Tv’de ekrana çıkmaya başladı. Kanalın haberlerini sunmaya başlayan Alexa yayın hayatının ilk gününde seyirciye seslendi. Seyirciye kendisini tanıtan Alexa seyirciye “sizlerle her gün dünyadan ve Türkiye’den gelişmeleri aktaracağım. Sizinle aynı dili konuşuyor olsak da bazen dilim sürçebilir. Umarım beni sever ve izlemeye devam edersiniz” ifadelerini kullandı. Yapay zekaya sahip sunucu Alexa daha sonra bültende yer alan haberleri sunmaya başladı ve seyirciden büyük beğeni aldı. Alexa halen Robo Tv’deki görevine devam ediyor.

TOGG Haberini Sundu

Dünyanın değişik ülkelerinde haberler sunan Alexa şimdi de Türkiye’de yayına başladı. Robo Tv’de ekrana çıkan ve Türk seyircisine seslenen Alexa kendisiyle ilgili bilgiler verdikten sonra bültende hazırlanan haberleri sunmaya başladı. Alexa’nın sunduğu haberlerden biri de Türkiye’nin ürettiği yerli otomobil olan TOGG’la ilgili oldu. Alexa haberde “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da TOGG’u makam aracı olarak kullanmaya başladı. Bugün İstanbul’da Bakan Varank’ın TOGG makam aracını yere eğilerek inceleyen bir vatandaşın fotoğrafı sosyal medyada virol oldu” metnini okudu. Robo Tv’de haber sunan Alexa’nın seyirci nezdindeki ilk tepki ise oldukça olumlu yöndeydi.

16-04-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar