Usta oyuncu son yolculuğuna uğurlandı

Usta oyuncu son yolculuğuna uğurlandı
82 yaşında hayata gözlerini yuman sinemanın usta isimlerinden Şener Kökkaya Karşıyaka mezarlığı'na defnedildi.Yakınlarının yanısıra Tamer Karadağlı törene katılanlar arasındaydı.

Sakarya Fırat, Organize İşler, Vizontele, Sürü, Kanlı Nigar gibi filmlerin unutulmaz karakter oyuncusu Şener Kökkaya yaşlılığa bağlı sebeplerden 82 yaşındahayata veda etti Ünlü oyuncunun ölüm haberini meslektaşı Zafer Algöz "Sevgili oyuncu dostumuz Şener Kökkaya da veda etti. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun" diyerek duyurdu.

Usta oyuncu Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi

Yaşlılığa bağlı sağlık sorunları yüzünden hayatını kaybeden usta oyuncu Şener Kökkaya Karşıyaka Mezarlığı Ahmet Efendi Camisi’nde öğle namazının ardından tören düzenlendi. Cenaze törenine tecrübeli oyuncunun yakınları ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Kökaya’nın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi. Usta oyuncunun ilk olarak sanat hayatına başladığı Eskişehir Şehir Tiyatroları'ndan da, "Tiyatro ve sinemamızın değerli ustalarından, tiyatro yaşamına Eskişehir'de başlayan ve ilk kurulan Eskişehir Belediye Tiyatrosu oyuncularından, büyük sanatçı Şener Kökkaya'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Işıklar ve alkışlarla" şeklinde bir taziye mesajı geldi.

Şener Kökkaya kimdir?

30 Haziran 1942’de Antalya’da dünyaya gelen usta oyuncu ilk olarak sanat yaşamına Eskişehir’de başladı. Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni 2. Sınıfta bırakan usta isim Eskişehir Oda Tiyatrosu ve Eskişehir Belediye Şehir Tiyatrosu’nda bir çok oyunda oynadı. Pendik tiyatrosunun kurucusu da olan Kökkaya daha sonra Ankara’da da rol aldı. Sahne amirliği de yapan Şener Kökkaya asıl ününü 1970 li yıllarda TRT’de yayınlanan 5 Dakika programı ile yakaladı. Savaş Yurttaş ile sunduğu program haber saati öncesi yayınlanıyor ve oldukça çok seyrediliyordu. 

Hamdi Ortadirek müzikli ortaoyununda da yer alan Kökkaya Ankara sanatevinde oyunculuğun yanı sıra yönetmenlikte yaptı. 1986’da sağlık sorunları sebebiyle İzmir’e yerleşen oyuncu burada İzmir Sanat Tiyatrosunu kurdu. Şiir, oyun senaryoları da kaleme alan usta oyuncu Denizli Belediye Konservatuvarı’nda 2 yıl boyunca ders verdi. Ankara Ekin Tiyatrosu’nda ve Adana Devlet Tiyatrosu’nda da çalışan Kökkaya pek çok yapımda yer aldı. Oynadığı tiyatro oyunlarından bazıları; 72. Koğuş, Sakıncalı Piyade, Netekim, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Mevlana, Ağrı Dağı Efsanesi, Kanlı Nigar, Guguk Kuşu, Müfettiş’tir. Rol aldığı filmler arasında Sürü, Uzun Bir Gece, Vizontele Tuuba, Ulak, Hayatın Tuzu, Eyvah Eyvah 2-3, Kaçak gibi filmler bulunmaktadır.

21-07-2024
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler