Uyanış: Büyük Selçuklu 16. Bölüm İzle

Uyanış: Büyük Selçuklu 16. Bölüm İzle
Sencer’e yakalanan Hasan Sabbah deşifre olacak mı? Terken’in başhatunluktan azlinden sonra yerine kim geçecek? Faysal ve Tapar’ın mücadelesi Uyanış: Büyük Selçuklu yeni bölümde.

TRT1’in pazartesi akşamları yayınlanan, senaryos-unu ve yönetmenliğini Emre Konuk’un üstlendiği   ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’ 16. Bölümünde Sencer’e yakalanan Hasan Sabbah deşifre olacak mı? Terken’in başhatunluktan azlinden sonra yerine kim geçecek? Faysal ve Tapar’ın mücadelesinin ele alındığı Uyanış: Büyük Selçuklu 16. Yeni bölümün detayları haberimizde. Şimdi detaylar 

Uyanış: Büyük Selçuklu 16.Bölüm İzle

Ekin Koç, Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Gürkan Uygun, Mehmet Özgür, Leyla Tuğutlu’nun başrollerini paylaştığı TRT1 dizisi pazartesi akşamlarının reyting şampiyonu olmayı sürdürüyor. Sevda Erginci, Cemal Toktaş, Osman Sonant, Leyla Feray, İlker Kızmaz, Ali Gözüşirin, Çiğdem Selışık Onat, Murat Garipağaoğlu ve Erdem Akakçe’nin de görev yaptığı “Uyanış: Büyük Selçuku” 16. Yeni bölümde Hasan Sabbah, gizli bir plan üzerinde çalışırken Nizamülmülk ve Sencer’in şüphelendirmişti. Başında olduğu Batıni teşkilatlanmasının kozmik bilgilerini içeren Sırlar Kitabı’nın başkasının eline geçmesini engellemek için harekete geçer ve kitabı Sencer’den önce bulur. Kitabı kurtardığı sırada, Sencer’e yakalanan Hasan Sabbah iyice köşeye sıkışır. Bir süredir Nizamülmülk’ün kuşkulandıran Hasan Sabbah’ın sırrını Sencer deşifre edecek mi? Nizamilmilk ve Melikşah tarafından sorgulanan Hasan Sabbah kendisine atfedilen büyük suçlamalara karşı nasıl bir yol izleyecek?

Yeni başhatun belli oluyor

Terken’in işlediği tüm suçları ölmek pahasına Melikşah’a anlatan Elçin, mutludur. Anlattıkları karşısında Terken hatun, başhatunluk makamından azledilir. Saraya geldikten sonra işlediği bütün suçları açığa çıkmak üzere olan Terken, hemen yeni bir plan yapar.

Tapar Faysal Mücadelesinde kim galip geliyor?

Diğer taraftan Şelemzar madenlerini eline geçirmeyi başaran Faysal, Selçuklu Devleti’nin ve Melikşah’ın dikkatini çekmeyi başarmıştı. Ancak Üstelik Rüstem’in madenlerine ait altının yük taşıyan arabalardan çıkması Tapar’ı kendisine karşı kışkırtmış ve Tapar tarafından ağır şekilde cezalandırılmıştı. Faysal kendisine yöneltilen şüphelerden nasıl kurtulacak? Kendisine uygulanan baskıdan kurtulmak isteyen Faysal yeni bir yol izlemeye karar verir. Terken’in yaptığı plan ve kendini savunması işe yarayacak mı? Terken’in azlinden sonra başhatunluk makamına kim geçecek? Yeni başhatunun belli olduğu ve saraydaki dengeleri değiştiği Uyanış: Büyük Selçuklu 16. Son bölüm 11 Ocak Pazartesi akşamı saat 20.00’de ailenizin kanalı TRT1’de. Keyifli seyirler.

11-01-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar