Yarım dizisi izleyicisiyle buluşuyor

Yarım dizisi izleyicisiyle buluşuyor
İnsanları deprem konusunda bilinçlendirmek amacı güden OD Yapım şimdi Yarım dizisi için atağa kalktı. Bir sosyal sorumluluk projesi olan Yarım dizisi izleyicisiyle buluşuyor

17 Ağustos 1999 saatler 3.02’yi gösterirken Türkiye acı gerçekle yüz yüze geldi. Aradan 20 yıl geçmesine rağmen acısı hala taze olan Marmara Depremi filmlere dizlere konu oldu.  Deprem bölgesi olan Türkiye’de İnsanları deprem konusunda bilinçlendirmek amacı güden OD Yapım şimdi Yarım dizisi için atağa kalktı. Aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olan Yarım dizisi izleyicisiyle buluşuyor.

Yarım dizisi izleyicisiyle buluşuyor

17 Ağustos 1999 tarihinde yüzyılı felaketi olarak gerçekleşen Marmara Depremini konu edinen Yarım dizisi izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. 7.4 şiddetindeki depremde ailesini kaybeden bir gencin hikayesinin anlatıldığı, “Yarım” dizisinin tanıtım filmi yayınlandı. Bir daha olmamasını temenni ettiğimiz d3epremde 45000 insan hayatını kaybetmiş, milyarlarca lira zarar oluşmuştu. Aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olan dizinin devamı farklı yollarla olacak. Diziden sonra depremin ana üssü olan Gölcük’te “Umut Atölyesi” adında bir dernek kurulacak. Dernek yoluyla travma sonrası stres bozukluğu hastalığı yaşayan insanlara destek olunacak. Aradan 20 yıl geçmesine rağmen depremin travmasını atlatamayan insanlara destek verilecek.

Yarım Dizisinin Oyuncu Kadrosu

Fikret Kuşkan’ın süpervizörlüğünü üstlendiği projenin başrolünde genç oyuncu Fırat Temir yer alacak. son olarak Direniş Karatay filminde görev alan Fırat Temir dizide Travma Sonrası Stres Bozukluğu tedavisi gören Gölcüklü Rüzgar karakterine hayat verecek.

Yarım dizisinin en geç yılbaşında televizyonlarda olması beklenirken OD yapımın 3 yıldır Yarım dizisi konusunda çalıştığını ve son aşamaya geçildiğini söyleyebiliriz.

Fikret Kuşkan Kimdir?

1965 İstanbul doğumlu Fikret Kuşkan "Babam ve Oğlum" filmindeki rolüyle belleklere kazındı.  "Anlat İstanbul", "Mustafa Hakkında Her şey" gibi kült eserlere imza atan ve 38 filmde rol alan Fikret Kuşkan, Türk Sineması'nın en yetenekli oyuncularından biridir.

Babası Arnavutluk'tan, annesi Bulgaristan'dan göçmen olarak gelen Kuşkan tam bir gurbetçi çocuğudur. 13 yaşında babasını kaybedince okulu bırakan Kuşkan, çeşitli işlerde çalışmaya başladı. Eniştesi tarafından Tokat'a götürülen Kuşkan Tokat'ta köy hayatı yaşadı. 3 yıl sonra İstanbul'a dönen Kuşkan, Hasköy Lisesi'ne kaydoldu ve marangozluk yapmaya başladı. Lisedeyken hafta sonları tiyatro yapan Fikret Kuşkan, liseyi bitirdikten sonra arkadaşlarıyla birlikte bir fotoğraf ajansı kurdu. Sonra İstanbul Devlet Konservatuarı'nı bitirip Berlin Goethe Üniversitesi'nde burslu olarak okudu.

Oyunculuğa başlayan Fikret Kuşkan, 1988 yılında ilk filmi Sis’te rol aldı. Sırasıyla "Gençler" (1989),  "Gizli Yüz" (1990), "İki Başlı Dev" (1990), "Issızlığın Ortası" (1991), "Dönersen Islık Çal" (1992) filmlerinde görev yaptı. Toplam 38 filmde rol alan Kuşkan’ın en önemli eseri Çağan Irmak'ın yönettiği "Babam ve Oğlum" (2005) ve "Mustafa Hakkında Her şey" (2003) filmleridir. Ayrıca "Şaşıfelek Çıkmazı", "Emanet", "Esir Şehrin İnsanları", "Artık Çok Geç" ve "Issızlığın Ortası" gibi birçok televizyon dizilerinde de rol aldı. canlitv olarak Yarım dizisine başarılar diliyoruz.

19-08-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler