Yemekteyiz’in Dış Sesi Tarkan Koç Kimdir?

Yemekteyiz’in Dış Sesi Tarkan Koç Kimdir?
Yemekteyiz Yarışma Programında biri var ki sesi dışında hiçbir özelliğini bilmiyoruz. Biz de araştırdık, Yemekteyiz’in Dış Sesi Tarkan Koç Kimdir?

Yemekteyiz yarışması sadece kadınların değil erkeklerin de izlediği bir program. Yayınlandığı günden beri hatırı sayılır reytinglere ulaşması, peşinden muadil programların çıkmasını sağladı. Öyle ki yemek yarışması sunmayan televizyon kanalı yok gibi. İşte Yemekteyiz Yarışma Programında biri var ki sesi dışında hiçbir özelliğini bilmiyoruz. Biz de araştırdık, Yemekteyiz’in dış sesi Tarkan Koç kimdir, diye merak ettik. İşte detaylar

Yemekteyiz’in Dış Sesi Tarkan Koç Kimdir?

Show Tv ekranlarında hafta içi her akşam yayınlanan ve kuşak program şeklinde devam eden Yemekteyiz yarışma programının sesi tanıdık. Sesi tanıdık ama yüzünü hiç göremiyoruz. Ekranların görünmeyen yüzü Tarkan Koç reytinglerin ateşini yükselten biri.  Kışkırtıcı ses tonuyla yarışmanın heyecanını ve rekabetini artırıyor. Hafta içi beş gün yayınlanan programda yüzünü görmeden sesi kulaklarımızda yankılanan Tarkan Koç, sözleriyle yarışmacıları şevklendiriyor ve yarışmaya inanılmaz bir dinamizm katıyor. İsmi arama sitelerinde dönmeye başlayan Tarkan Koç’u size daha yakından tanıtalım.

Seslendirme Sanatçısı Tarkan Koç kimdir?

Tarkan Koç bir seslendirme sanatçısı. 1971 Ankara doğumlu. 1988 yılında Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera-Şan bölümünde okudu. 1997 yılında mezun oldu ve Maltepe Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümünde, Yüksek Lisans ve Doktora öğrenimi gördü.

Sesine güvenen ve sinema- dizi sektörüne sesine oyunculukla başlayan Tarkan Koç, devlet tiyatrosunda bir süre görev yaptı. Her ne kadar oyuncu sanılsa da o bir oyuncu değil. Cine 5 kanalında asistanlık yaparak başladığı dublaj çalışmalarıyla filmlerde seslendirme yaptı. Mezun olduğu opera ve Şan eğitimi ona çok şey kazandırdı. Hatta eğitim verdiği üniversitede dublaj sektörüne yeni isimler kazandırdı. Son olarak da Yemekteyiz yarışmasının 'dış sesi' olarak ünlendi.

Cine 5 kanalında dublaj yaparak başladığı televizyon dünyasında kendi deyimiyle 'komando gibi' eğitim aldı. O artık TV sektöründe yarışmalarda 'dış ses' olarak ün yapmış bir sanatçı olarak tanınıyor. Tarkan Koç filmlerde seslendirme yapıyor, öyle ki nerdeyse seslendirmesinde çalışmadığı film yok gibi. Hala o naif sesi kulaklarımızda tanıdık çınlamaya devam ediyor. Tarkan Koç sadece dublaj sanatçısı ve dış ses operatörü değil. Halen doktora yaptığı Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölümünde öğretim üyeliği yapıyor. Her geçen gün dublaj sektörüne yeni isimler kazandıran Tarkan Koç’a canlitv olarak başarılar diliyoruz.

08-07-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar