Yeni Bir Dönem Dizisi ‘’Otello Kamil’’ Geliyor!

Yeni Bir Dönem Dizisi ‘’Otello Kamil’’ Geliyor!
Türk tiyatrosunun tarihi karakterlerinden Otello Kamil’in hayatı dizi oluyor. Dizinin projesine, Çağatay Ulusoy’un sıcak baktığı ve Otello Kamil’i oynamak istediği öğrenildi.

Kısa bir süre önce Türk tiyatrosunun tarihi karakterleri arasında yer olan Otello Kamil’in yaşamının dizi olacağı haberi gündeme düşmüştü. Dizi hakkında detaylar merak konusu oldu. Söz konusu dizi ile ünlü oyuncu Çağatay Ulusoy da gündemde yer aldı. Yakışıklı oyuncu Çağatay Ulusoy’un projede Otello Kamil karakterine hayat vermeyi çok istediği ortaya çıktı. Son olarak Çağatay Ulusoy, Selin Şekerci ve Afra Saraçoğlu’nun başrolleri paylaştığı ‘Yeşilçam’ adlı dizisi, geçtiğimiz sezon Blu TV de yayınlanmış, kısa süre içinde beğeni toplamıştı. Oyunculuk performansları ile de adından söz ettiren ‘Yeşilçam’ dizisinin ikinci sezon çekimleri de başladı. Bir taraftan Çağatay Ulusoy’un başrolünde yer aldığı ‘Süslü Korkuluk’ dizisinin çekimleri sürerken, şimdide adı ‘Otello Kamil’ dizisi ile anılmaya başladı. Peki Otello Kamil kim? Otello Kamil dizisinin detayları neler…

 

 Otello Kamil Kim?

Usta senarist Levent Cantek’in kaleme aldığı Othello Kamil, 1887 ile 1934 yılları arasında yaşayan ve Shakespeare’i ülkemize tanıtarak ‘Otello rollerinde’ büyük başarı kazanan Kamil Rıza bey ‘Otello Kamil’ lakabıyla anılır. Rıza Bey, performansıyla da Meşrutiyet döneminde büyük ilgi görmüştür.

 

Kamil Rıza Bey, bir dönem ekonomik sıkıntılar çekmiş daha sonra sigara ve içki kullanımı nedeniyle sağlığı bozulmuştur. Reyno hastalığına yakalanan tiyatrocunun iki bacağı da kesilmek zorunda kalmıştır. Adı da Mecidiyeköy’de bir sokağa verilmiştir.

 

Otello Kamil lakaplı Kamil Rıza Bey’in hikayesi dizi olarak uyarlanacak.

 

 

Otello Kamil Dizisi Konusu

Başrolünde Çağatay Ulusoy’un yer aldığı ‘Yeşilçam’ isimli dizinin senaristi olan Levent Cantek tarafından projenin senaryosu kaleme alınıyor. Levent Cantek, Otello Kamil isimli projenin büyük bir uluslararası dijital platformda yayınlanacağını ifade etti. 

 

Dizi hakkında edinilen bilgilere göre projenin 8 bölümden buluşması planlanıyor ve dizi çekimlerinin 3 ay süreceği açıklanıyor. Diğer taraftan dizinin hikayesinin ise 1924 ile 1934 yılları arasında geçeceği bilinirken izleyici kitlesi ise yüksek bütçeli bir dönem dizisini iple çekiyor. Söz konusu dizi Netflix’te yayınlanacak ve Cantek, ilk bölümün senaryosunun daha yeni tamamladığını sözlerine ekledi. 

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre; Çağatay Ulusoy’un başrolünde yer aldığı, BluTV’de yayınlanan ve çok ses getiren ‘Yeşilçam’ dizisinin yapımcısı Sunset Film, ‘Otello Kamil’ olarak bilinen Kamil Rıza Bey’i beyaz perdeye aktaracak. Otello Kamil adlı yeni dizi için çalışmalara başlandı.

 

Ulusoy’un gelecekteki projesiyle ilgili bilgiyi Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu verdi. Koloğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

‘’Bu anarşist tiyatrocuyu kim oynamak istiyor? Otello Kamil… Darülbedayi’nin ‘isyankar’ oyuncusu. Muhsin Ertuğrul’a kafa tutmuş ve bu yüzden dışlanmış bir oyuncu. Okullu ile Orta Oyuncusu farkının çarpıcı kopuş ismi. Shakespeare’in ‘Othello’sunu ‘Arabın İntikamı’ adı ile sayısız kereler oynadığı için, ismi böyle olmuş. Nazım Hikmet onu Ankara’da oynarken izlemiş böyle de bir ünü var. Çorba satmış, pilav satmış geçimi için. Hastalıklar ve acılar ile iç içe geçen bir uyuşturucu bağımlılığı. İki bacağı kesiliyor. Kendisi gibi bacakları olmayan birinin hikayesini oynuyor en son, ‘’Doktor Reyno’nun Ağacı’’…. İşte bu anarşist tiyatrocunun hayatı dizi olacak. Senaryosunu Levent Cantek yazıyor. Geniş bir ekip ile o dönemin siyasi, yanı sıra eğlence dünyasını da anlatan bir çalışma gerçekleştiriliyor. Ve Otello Kamil’i kim oynayacak? Benim kulağıma gelen başından beri, Çağatay Ulusoy bu role çok istekli. Bir yerde ‘artık rüştünü tam ispat etme’ rolü de diyebiliriz. Peki hangi kanal? Görünen o ki bu iş dijital platformda kıymetini bulur. Bizim yerliler olur mu? Zannetmem.’’

 

24-03-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar