Yunan Devlet Televizyonu deprem acısına ortak oldu

Yunan Devlet Televizyonu deprem acısına ortak oldu
Kahramanmaraş merkezli depremler 3 gündür ciğerleri dağladı. Yüzyılın felaketi için yurt dışından yardım eli uzanıyoı Bunlardan biri de komşu devlet Yunanistan oldu

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler ülke insanımızı bir kez daha tek yürek haline getirdi. 10 bine yakın vatandaşın vefat ettiği depremlerde Türk halkı inanılmaz bir gayretle depremzedelerin yardımına koştu. Sadece ülke içinden değil dış ülkelerden de yardım ekipleri Türkiye’ye gelmeye devam ediyor. Her zaman gerilim yaşadığımız iddia edilen Yunanistan Devlet Televizyonu yayınlarıyla deprem acısına ortak oldu. Hepimiz Türk’üz karikatürleri iki ülke arasında sıcak yakınlaşmayı sağladı. Detaylar haberimizde.

Yunan Devlet Televizyonu deprem acısına ortak oldu

Kahramanmaraş merkezli depremler 3 gündür ciğerleri dağladı. Yüzyılın felaketi için hem ülke için hem de yurt dışından yardım eli uzanıyor. Bunlardan biri de komşu devlet Yunanistan oldu. Yunan arama kurtarma ekiplerinin Türk arama kurtarma ekipleriyle yan yana çalışarak enkaz altındaki vatandaşlarımızı kurtarmaya devam ediyor. Gün Birlik Günü, sloganıyla yardıma koşan Yunan ekiplerine bir destek de Yunan devlet Televizyonundan geldi. Kahramanmaraş’taki deprem görüntülerini ekrana getiren Yunan Televizyonu, 'Ben Seni Sevdiğimi' şarkısıyla sabah haberlerini sundu. Ülkemizde yaşanan deprem felaketine bigane kalmayan Yunanistan devlet televizyonu ERT, bu sabah haberlerini Türkçe bir kliple açtı.

Duygusal Klip, sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girdi. Kanalda yayınlanan klipte, Kazım Koyuncu'ya ait olan Şevval Sam'ın seslendirdiği “Ben Seni Sevduğumi” şarkısı izleyen herkesi duygulandırdı.

17 AB Ülkesinden Dev Destek

Depremden hemen sonra AB Sivil Koruma Mekanizması'nı aktif hale getiren AB, 17 birlik üyesi ile Arnavutluk ve Karadağ'dan 25 arama kurtarma ekibini Türkiye'ye gönderdi. Almanya, İspanya, Slovenya, Avusturya, Polonya, Yunanistan, Hırvatistan, Portekiz, Bulgaristan, Estonya, Fransa, İtalya, Malta, Hollanda, Romanya, Çekya'dan 1155 uzman ve 72 özel eğitimli köpek, AFAD ile birlikte kurtarma çalışmalarına katkıda bulunuyor.

Hepimiz Türk’üz paylaşımı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de deprem acısına ortak oldu. Sosyal medya hesabından yaptığı Türkçe paylaşım ile takdir toplayan Miçotakis duygularını şu cümlelerle paylaştı: “İçimizi acıyla dolduran görüntüleri, bizi umutla dolduran görüntüler takip ediyor. Kurtarma ekiplerinin insanüstü çabalarına tek kelimeyle saygı duyuyoruz. Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar. Yaptıkları için onlara minnettarız”

Bilindiği gibi komşu Yunanistan, depremi duyar duymaz, Türkiye'ye 21 kişilik yardım ekibi, özel eğitim almış iki köpek, kurtarma faaliyetlerinde kullanılacak özel ekipman, beş doktor gönderdi. Bu arada Yunanistan'da da medya deprem felaketini manşete taşıdı. Ülkenin önde gelen gazetelerinden Kathimerini, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlere ilişkin bir karikatür yayımladı.Türk halkının yanında olduklarını vurgulayan Kathimerini “Hepimiz Türküz” ifadesine yer verdi.bu anlamlı karikatür, ahlaksız Fransız bir gazetede çıkan karikatüre en güzel cevap olarak değerlendirildi.

09-02-2023
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar