12 Ağustos Çarşamba Reyting Sonuçları

12 Ağustos Çarşamba Reyting Sonuçları
12 Ağustos reyting sonuçları açıklandı. Sen Çal Kapımı MasterChef Türkiye, Çarkıfelek'in yeni bölümüyle ekrana geldiği günde en çok izlenen hangisi oldu?

12 Ağustos Çarşamba günü yayınlanan televizyon programlarının reyting sonuçları açıklandı. TİAK tarafından ölçümlenen reytinglerde dün en çok izlenen yapım hangisi oldu? MasterChef Türkiye birinciliği Sen Çal Kapımı dizisine kaptırdı mı? İşte 12 Ağustos Çarşamba reyting sonuçları

TOTAL İLK 10 REYTİNGLERİ

1 SEN CAL KAPIMI FOX
2 MASTERCHEF TURKIYE TV8
3 FOX ANA HABER FOX
4 SEN CAL KAPIMI (OZET) FOX
5 SHOW ANA HABER SHOW TV
6 CARKIFELEK KANAL D
7 MASTERCHEF TURKIYE OZET TV8
8 DIRILIS ERTUGRUL (TKR) BEYAZ TV
9 BAY YANLIS (TKR) FOX
10 HABER ONU SHOW TV

TOTAL'de dün en çok izlenen yapım Fox TV'nin yeni yaz dizisi Sen Çal Kapımı oldu. Başarılı diziyi tv8'de yayınlanan MasterChef Türkiye takip ederken, Fox Ana Haber üçüncü, Sen Çal Kapımı Özet bölümü dördüncü, Show Ana Haber ise beşinci sırada yer aldı. Onu Büyüktopçu'nun sunumuyla ekrana gelen Çarkıfelek ise günü altıncı sırada tamamlayan yapım oldu.

AB İLK 10 REYTİNGLERİ

1 MASTERCHEF TURKIYE TV8
2 SEN CAL KAPIMI FOX
3 FOX ANA HABER FOX
4 SEN CAL KAPIMI (OZET) FOX
5 MASTERCHEF TURKIYE OZET TV8
6 DIRILIS ERTUGRUL (TKR) 360
7 BAY YANLIS (TKR) FOX
8 OTEL FRANCO (Y.S) ATV
9 SEN CAL KAPIMI (TKR) FOX
10 OYLE BIR GECER ZAMAN KI (TKR) KANAL D

AB'de ise en çok izlenen yapın MasterChef Türkiye olurken, Sen Çal Kapımı ikinci, Fox Ana Haber üçüncü, Sen Çal Kapımı özet bölümü dördüncü, MasterChef Türkiye özet ölümü ise beşinci sırada yer aldı. Kanal D'de yayınlanan Çarkıfelek ilk 10'a giremedi.

REYTİNGLER NASIL BELİRLENİYOR?

Türkiye’de ilk reyting ölçümü, birçok Avrupa ülkesinde izlenme oranlarını belirleyen AGB Nielsen şirketi tarafından gerçekleştirilmiştir. İlerleyen yıllarda sistem TNS tarafından devralınmıştır.

Reytingler peoplemeter adı verilen özel bir cihazla hesaplanmaktadır. Bu cihaz sadece TNS tarafından belirlenen hanelerde bulunmaktadır.

Peoplemeter, parayla satın alınamaz ve bu cihaza sahip olan hanelerin sisteme dahil olduklarını kimseyle paylaşmaması gerekmektedir.

Şimdilerde 2200’den fazla hanenin ölçümleme sistemine dahil olduğu bilinmektedir. Bu sisteme dahil olan haneler, ölçümlemelerden maddi bir gelir elde etmemektedirler. TNS tarafından ölçümlemeye dahil olan hanelere belirli aralıklarla küçük ev eşyaları hediye edilir.

 Not:Ölçümleme şirketi TİAK'ın aldığı karar doğrultusunda reyting sonuçlarının tamamını ve detaylarını paylaşamıyoruz.

13-08-2020
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler