12 Haziran Çarşamba Reyting Sonuçları

12 Haziran Çarşamba Reyting Sonuçları
12 Haziran Çarşamba reyting sonuçları açıklandı! Dün en çok izlenen diziler, programlar ve filmler burada. Dünün reyting sıralamaları hemen öğrenin!

12 Haziran Çarşamba gününe ait reyting sonuçları belli oldu. Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte tv kanallarında yayınlanan diziler yeni projelere yer açmak, oyunculara tatil fırsatı vermek ve izleyicinin ilgisini canlı tutabilmek için sezon finali yapıyor. Çarşamba günü ekrana gelen Kuruluş Osman ve Sandık Kokusu dizileri de dün yayınlanan bölümleriyle ekranlara kısa bir süreliğine veda eden yapımlar arasında adını yazdırdı. Peki 12 Haziran reytinglerinde en çok izlenen dizi veya program hangisi oldu? İşte dünün reytingleri!

12 HAZİRAN REYTİNGLERİ

12 HAZİRAN TOTAL İZLEYİCİ KATEGORİSİ İLK 10
1KURULUS OSMANATV
2SURVIVOR ALL STARTV8
3MUGE ANLI ILE TATLI SERTATV
4SANDIK KOKUSUSHOW TV
5ESRA EROL'DAATV
6DIDEM ARSLAN YILMAZ'LA VAZGECMESHOW TV
7SELCUK TEPELI ILE NOW ANA HABERNOW
8ATV ANA HABERATV
9HABABAM SINIFI TATILDE (T.S)STAR TV
10KURULUS OSMAN (OZET)ATV

 

12 Haziran total izleyici kategorisine göre, ATV'nin sevilen dizisi Kuruluş Osman birinci sırada yer aldı. İkinci sırada, TV8'de yayınlanan heyecan dolu yarışma programı Survivor All Star bulunuyor. Gündüz kuşağının vazgeçilmezi olan Müge Anlı ile Tatlı Sert üçüncü sırada büyük ilgi gördü. Show TV'de yayınlanan drama dizisi Sandık Kokusu dördüncü sırada yer alırken, beşinci sırada ATV'deki popüler program Esra Erol'da yer aldı.

 

12 HAZİRAN AB İZLEYİCİ KATEGORİSİ İLK 10
1KURULUS OSMANATV
2SANDIK KOKUSUSHOW TV
3SURVIVOR ALL STARTV8
4MUGE ANLI ILE TATLI SERTATV
5SELCUK TEPELI ILE NOW ANA HABERNOW
6ESRA EROL'DAATV
7SANDIK KOKUSU (OZET)SHOW TV
8KURULUS OSMAN (OZET)ATV
9TOM VE JERRY (Y.S)TRT 1
10KANAL D ANA HABERKANAL D
11SURVIVOR ALL STAR OZETTV8

 

AB izleyici kitlesinde ATV'nin tarihi dizisi Kuruluş Osman, birinci sırada yer aldı. Show TV'de yayınlanan Sandık Kokusu dizisi ikinci sırada bulunurken, TV8'deki macera dolu yarışma programı Survivor All Star finalistlerin belli olduğu bölümüyle üçüncü sırada dikkat çekti. ATV'de gündüz kuşağı programı Müge Anlı ile Tatlı Sert, dördüncü sırada izleyiciyle buluşurken, NOW'da yayınlanan Selçuk Tepeli ile NOW Ana Haber, beşinci sırayı aldı.

 

12 HAZİRAN ABC+1 İZLEYİCİ KATEGORİSİ İLK 10
1KURULUS OSMANATV
2SANDIK KOKUSUSHOW TV
3SURVIVOR ALL STARTV8
4MUGE ANLI ILE TATLI SERTATV
5SELCUK TEPELI ILE NOW ANA HABERNOW
6SANDIK KOKUSU (OZET)SHOW TV
7ESRA EROL'DAATV
8KANAL D ANA HABERKANAL D
9TOM VE JERRY (Y.S)TRT 1
10KURULUS OSMAN (OZET)ATV

 

ABC+1' izleyici kitlesinde; ATV'nin tarihi dizisi Kuruluş Osman, birinci sırada yer alırken, Show TV'de yayınlanan Sandık Kokusu ikinci sıraya yükseldi. TV8'de devam eden Survivor All Star, üçüncü sırada yer alırken, ATV'de gündüz kuşağı programı Müge Anlı ile Tatlı Sert dördüncü sırada bulunuyor. NOW'da yayınlanan Selçuk Tepeli ile NOW Ana Haber ise beşinci sırada kendine yer buldu.

Reyting nedir?

Reyting; İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir.

Günümüzde bir çok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır.

Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.

13-06-2024
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler