13 Ağustos Perşembe Reyting Sonuçları

13 Ağustos Perşembe Reyting Sonuçları
13 Ağustos Perşembe reyting sonuçları belli oldu. TOTAL ve AB reyting kategorilerinde en çok izlenen yapım hangisi oldu? İşte dünün reytingleri..!

13 Ağustos Perşembe reyting sonuçları belli oldu. MasterChef Türkiye, Çatı Katı Aşk, Yaparsın Aşkım'ın yeni bölümüyle ekrana geldiği Perşembe gününün en çok izlenen yapımı hangisi oldu? İşte dünün reytingleri!

TOTAL İLK 10 REYTİNGLERİ

1 MASTERCHEF TURKIYE TV8
2 CATI KATI ASK KANAL D
3 FOX ANA HABER FOX
4 SHOW ANA HABER SHOW TV
5 YAPARSIN ASKIM OZET FOX
6 MASTERCHEF TURKIYE OZET TV8
7 CATI KATI ASK (OZET) KANAL D
8 HABER ONU SHOW TV
9 YAPARSIN ASKIM FOX
10 DIRILIS ERTUGRUL (TKR) BEYAZ TV

TOTAL'de dün en çok izlenen yapım MasterChef Türkiye oldu. Kanal D'nin sevilen dizisi Çatı Katı Aşk günü ikinci sırada tamamlarken, Fox Ana Haber üçüncü, Show Ana Haber dördüncü, Yaparsın Aşkım yeni bölümü dokuzuncu sırada yer aldı.

AB İLK 10 REYTİNGLERİ

1 MASTERCHEF TURKIYE TV8
2 FOX ANA HABER FOX
3 MASTERCHEF TURKIYE OZET TV8
4 CATI KATI ASK KANAL D
5 DIRILIS ERTUGRUL (TKR) 360
6 YAPARSIN ASKIM FOX
7 HABER ONU SHOW TV
8 HERKUL OZGURLUK SAVASCISI (Y.S) SHOW TV
9 YENILMEZLER (Y.S) ATV
10 YAPARSIN ASKIM OZET FOX

AB'de MasterChef Türkiye birinciliği korurken, Fox Ana Haber ikinci, MasterChef Türkiye özet bölümü üçüncü, Çatı Katı Aşk dördüncü, Yaparsın Aşkım yeni bölümü günü altıncı sırada tamamlayan yapım oldu.

REYTİNG NEDİR?

Reyting; İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir.

Günümüzde bir çok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır.

Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.

Not:Ölçümleme şirketi TİAK'ın aldığı karar doğrultusunda reyting sonuçlarının tamamını ve detaylarını paylaşamıyoruz.

15-08-2020
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler