20 Aralık Pazartesi günü reyting sonuçları açıklandı!

20 Aralık Pazartesi günü reyting sonuçları açıklandı!
20 Aralık Pazartesi akşamı reytinglerde hangi dizi ilk sıraya yerleşti? Dünün reyting sonuçları açıklandı. İşte Total, AB ve ABC1 izleyici grubu sonuçları..

20 Aralık 2021 Pazartesi gününe ait reyting sonuçları belli oldu.

Dün akşam televizyon dünyasının en çok izlenen ve ilgi ile takip edilen dizileri ekranlara geldi. 20 Aralık Pazartesi günü Fox'ta 'Yasak Elma', Atv'de 'Kalp Yarası', Show TV'de 'Üç Kuruş' ve TRT 1'de 'Alparslan Büyük Selçuklu' yayınlandı. Yeni bölümleri ile izleyicisinin karşısına çıkan bu dizilerden hangisi reyting sıralamasında ilk sıraya yerleşti? 

Total izleyici grubunda; TRT 1'in Alparslan Büyük Selçuklu dizisi günü birinci sırada tamamlayan yapım oldu. ATV ekranlarında yayınlanan Esra Erol'da programı listenin ikinici sırasına yerleşirken üçüncü sırayı da Selçuk Tepeli ile FOX Ana Haber kaptı. Fox TV'nin en entrikalı dizisi 'Yasak Elma' ise dördüncü sırada yer bulabildi. 

AB izleyici grubunda; yine zirvenin sahibi değişmedi. TRT 1 ekranlarının bomba dizisi 'Alparslan Büyük Selçuklu' listenin birinci sırasında yer aldı. Alparslan Büyük Selçuklu'yu takip ederek ikinci sırada Selçuk Tepeli ile FOX Ana Haber alırken Yasak Elma zirveyi yakından takip ederek üçüncü sırada yer aldı. 'Üç Kuruş' ve  Kalp Yarası dizisi ise ilk 10'a giren diziler arasında yerini aldı.

ABC1 izleyici grubunda ise; total ve ab'nin yanı sıra ABC1 izleyici grubunda ilk sırayı Selçuk Tepeli ile FOX Ana Haber aldı. İkinci sırayı Alparslan Büyük Selçuklu alırken üçüncü sırayı ise Yasak Elma dizisi aldı. Üç Kuruş beşinci, Kalp Yarası ise ilk 10'da kendine yer bulamadı.

TOTAL İLK 1O PROGRAM

AB İLK 10 PROGRAM

ABC İLK 10 PROGRAM

REYTİNG NEDİR?

Reyting; İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir.

Günümüzde bir çok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır.

Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.

DUYURU: Televizyon İzleme Araştırma Komitesi'nin (TİAK) ölçümlediği 19 Aralık Pazar reyting sonuçlarının detaylarını açıklamak yasak olduğu için sadece ilk 10 listeyi paylaşabilmekteyiz.

21-12-2021
Yazar Hakkında
Yorumlar