27 Haziran 2024 Reyting Sonuçları

27 Haziran 2024 Reyting Sonuçları
27 Haziran Perşembe reyting sonuçları belli oldu. Total, AB, ABC1 reyting kategorilerinde dün en çok izlenen dizi veya program hangisi oldu?

27 Haziran Perşembe reyting sonuçları belli oldu. 

TİAK (Televizyon İzleme Araştırma Komitesi) tarafından ölçümlenen reyting sonuçlarına göre dün yayınlanan hangi dizi veya televizyon programı daha çok izlendi?

Perşembe günü ATV'de ‘Alan’ yarışması, TV8'de ‘Masterchef Türkiye’, Show Tv'de ‘Eyvah Babam (Yabancı Sinema) ekranlara gelen yapımlar oldu. Perşembe gününün reyting sonuçlarına göre ATV ekranlarının gündüz kuşağı programı ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ büyük bir başarı gösterdi. İşte Perşembe gününe ait açıklanan reyting sonuçları..

27 Haziran Perşembe reyting sonuçları

27 Haziran Perşembe günü Total'de reyting listesinin ilk sırasında TV8'de yayınlanan Masterchef Türkiye yer alırken ikinci sırasında Müge Anlı ile Tatlı Sert programı ve üçüncü sırada Esra Erol'da yer aldı.  AB'de birinci sırada Masterchef Türkiye, ikinci sırada Alan yarışması, üçüncü sırada Müge Anlı ile Tatlı Sert yer aldı. ABC1 grubunda ise birinci sırada Masterchef Türkiye, ikinci sırada Müge Anlı ile Tatlı Sert, üçüncü sırada Alan yer aldı.

TOTAL İLK 10 PROGRAM

1MASTERCHEF TURKIYETV8
2MUGE ANLI ILE TATLI SERTATV
3ESRA EROL'DAATV
4ALANATV
5NOW ANA HABERNOW
6RECEP IVEDIK 2 (T.S)NOW
7ATV ANA HABERATV
8SHOW ANA HABERSHOW TV
9SEN TURKULERINI SOYLETRT 1
10ESRA EROL'DA OZETATV

AB İLK 10 PROGRAM

1MASTERCHEF TURKIYETV8
2ALANATV
3MUGE ANLI ILE TATLI SERTATV
4NOW ANA HABERNOW
5ALAN OZELATV
6ESRA EROL'DAATV
7RECEP IVEDIK 2 (T.S)NOW
8OLDURME ARZUSU (Y.S)SHOW TV
9SEN TURKULERINI SOYLETRT 1
10SHOW ANA HABERSHOW TV

ABC İLK 10 PROGRAM

1MASTERCHEF TURKIYETV8
2MUGE ANLI ILE TATLI SERTATV
3ALANATV
4NOW ANA HABERNOW
5ESRA EROL'DAATV
6SHOW ANA HABERSHOW TV
7RECEP IVEDIK 2 (T.S)NOW
8SEN TURKULERINI SOYLETRT 1
9OLDURME ARZUSU (Y.S)SHOW TV
10ALAN OZELATV

Reyting nedir?

Reyting; İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir.

Günümüzde birçok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır.

Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.

28-06-2024
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler