6. Kez dalya diyen Arka Sokaklar oyuncuları diziyi anlattı 

6. Kez dalya diyen Arka Sokaklar oyuncuları diziyi anlattı 
Halen en uzun soluklu dizi unvanını taşıyan Arka Sokaklar,  31 Temmuz 2006'da ilk bölümü ile ekrana geldi. 16 sezonluk başarıyı oyuncular bakın nasıl anlattı?

600. bölümü yayınlanacak olan Arka Sokaklar dizisi başarısıyla göz kamaştırıyor. Yapılan bir törende bir araya gelen dizi oyuncuları bu başarının sırrını anlattılar. İşte 16 yıllık serüvenin kilometre taşları ve oyuncuların diliyle Arka Sokaklar gerçeği haberimizde. Şimdi detaylar

6. Kez dalya diyen Arka Sokaklar oyuncuları diziyi anlattı 

Dile kolay tam 16 sezondur yayınlanıyor Arka Sokaklar. Halen en uzun soluklu dizi unvanını taşıyan Arka Sokaklar,  31 Temmuz 2006'da ilk bölümü ile ekrana geldi. 16 sezon boyunca gerek hikayesi gerekse karakterleri ile izleyiciyi kendine bağlayan rekortmen dizi önümüzdeki bölümde 6. kez “Dalya” demenin heyecanını yaşıyor. Yapımını Erler Film, yapımcılığını Türker İnanoğlu’nun, yönetmenliğini Orhan Oğuz’un yaptığı, senaryosunu Ozan Yurdakul ve Sinan Yurdakul’un kaleme aldığı Kanal D dizisi Arka Sokaklar 600. bölümü ile ekrana gelecek. Yapılan bir etkinlikle 6. dalya diyen dizinin ekibi, gösterilen başarının sırrını şöyle anlattılar.

Başarının sırrını anlattılar

Yönetmen Orhan Oğuz kısa ama anlamlı bir cümleyle duygularını dile getirdi. "600 bölüm kanalımıza, bizim şirketimize, oyuncularımıza, ekibimize, hayırlı olsun diyelim. Dile kolay 600 bölüm şaşırtıcı gerçekten." 

Zafer Ergin de 600. bölümlük hikayeyi şöyle özetledi: "İyi bir iş yapıyoruz, keyfini çıkartıyoruz hep beraber ağız tadıyla inşallah bunu kaça tamamlarız ki 1000’e doğru gidiyoruz. Hepimiz için tabi 600 bölüm hep beraber aynı güçte aynı şekilde aynı seyirci kitlesiyle hatta artan seyirci kitlesiyle beraber olmak büyük keyif. İlk Sayın Türker İnanoğlu teklif etmişti. 150 bölüm sakın sağa sola bakma demişti. Onun öngörüsü, ekibimizin beraberliği, birbirine yardım edici şekilde çalışması, şimdiye kadar bizim yanımızda beraber çalıştığımız arkadaşların, bizden ayrılanların emeğine sağlık. Bu süreçte vefat eden arkadaşlarımız da oldu. Onlara Allah'tan rahmet diliyoruz."

İnanılmaz bir öngörü!

Kavuklu'nun sahibi oyuncu Şevket Çoruh da gelinen süreci anlattığı söyleşide başarıyı şöyle anlattı: "Türker Bey ile ilk konuştuğumuz 2006’da inandırıcı gelmemişti ama öngörüleri doğruymuş Türker Abi’nin. Bu yalnızca öngörüyle değil tabi ki büyük bir birliktelik. Senaristiyle, yazarıyla, yönetmeniyle, tüm ekiple, sahne önü sahne arkasındaki herkesle kurgusuyla, sesiyle vs. önemli bir başarı. 600 bölüm 16 sene 16 sezon bir dizinin devam etmesi şanslı bir iş açıkçası. Türk televizyonlarında diğer iş yapan diğer tüm emekçi kardeşlerimizin projeleri de böyle uzun seneler devam eder temennisinde bulunalım. Ekip olarak 600 bölüm yan yanayız bu da bizim için çok önemli. Ben akrabalarımdan çok Zafer Abiyi, Özgür’ü, iş arkadaşlarımı görüyorum. Çünkü haftanın 6 -7 günü hemen hemen buradayız. Yeni arkadaşlarımız katıldı dizimize. Onlarla beraber bu sezonu da tamamlayacağız.

Arka sokaklar hep gündemi yakaladı

Oyunculardan Özgür Ozan da başarının sırrını gündemi yakalamak olarak yorumladı: "Tabi ki emeği çok geçen arkadaşlarımız var. Arka Sokaklar hep gündemi yakalayan bir iş oldu. Başarısının sebebi 2006’dan bu yana Türkiye’nin hafızası gibi. Türkiye’de ne yaşandıysa açın 2006’dan bu yana seyredebilirsiniz ülkede neler olduğunu. Mesela maskeli dizi çektik biz. Birkaç kişi bile bizim sayemizde birkaç kişi polis mesleğini seçtiyse ne mutlu bize. Seyircimiz de 600 bölüm bizi terk etmeden izledi. Buna layık olmaya çalışıyoruz. 600 bölüm gerçekten dile kolay ama baştan başlayıp 600’e kadar saysanız bile 3 dakika sürüyor, yani o yüzden inşallah bakalım devam ettiğimiz yere kadar devam edeceğiz."

22-10-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar