Acun Ilıcalı o Türkler için devreye girdi!

Acun Ilıcalı o Türkler için devreye girdi!
Ünlü sunucu Acun Ilıcalı koronavirüs salgını sebebiyle Karayipler'de kalan Türk vatandaşlarına yardım eli uzattı. Dışişleri Bakanlığı Ilıcalı'dan yardım istedi!

Acun Medya'nın sahibi Acun Ilıcalı yapımcılığını yaptığı Survivor programı Dominik Cumhuriyeti'nde çekiliyor. Sürekli uçağı ile bu bölgeleregidip gelen Ilıcalı'dan yardım istendi. THY’nin uçamadığı noktalarda yaşayan Türkler için Ilıcalı, Dışişleri Bakanlığı’ndan kendisinden yardım istendiğini ifade etti. Bakanlığın bu isteği doğrultusunda Ilıcalı, Karayipler’de bir adada mahsur kalan Türkleri kurtarmak için çalışma başlattıklarını söyledi. Koronavürüs salgını sebebiyle dünyanın çeşitli yerlerinde Türk vatandaşlarının Türkiye’ye getirilmesi için yoğun çaba harcanıyor. Fakat THY’nin dünyanın bazı yerlerine seferleri bulunmadığından bir çok yöntem deneniyor. Bu sebeble Karayip adalarına yakın bir yer olan  Dominik Cumhuriyeti'nde Tv8'de yayınlanan Survivor programının çekimlerini yapan Ilıcalı’dan, Karayipler’e yakın bir adada bulunan Türk vatandaşlarını kurtarmak için yardım istendi.

Karayipler'de mahsur kalan Türk vatandaşları var!

Ünlü Programcı Acun Ilıcalı Karayipler’de bulunan Türk Vatandaşlarını kurtarmak için Dışişleri Bakanlığı ile yapmığı görüşmeyi anlattı. Ilıcalı, “Burada kalan vatandaşlarımız ve bizim çalışanlarımız var. Karayip adalarında da vatandaşlarımız varmış. Onlara da bir şekilde ulaşıp uçak gördermeye çalışacağım. Teknik bir arıza olmazsa buradan bir uçak yollamaya ve onları aldırıp yurda döndürmek istiyorum. Çok zor durumdalarmış" dedi. Dışişleri Bakanlığı'nın vatandaşları kurtarabilmek için yoğun çaba harcadığını ifade eden Ilıcalı, şöyle devam etti; “Bu konuda Dışişleri Bakanlığı'mız olağanüstü çalışıyor. Dışişlerinden beni aradılar. Çözüm için beni devreye sokmaya çalışıyorlar. Burada da elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

THY’nin Seferi Yok

THY seferlerinin bulunmadığı bu adalar Acun Ilıcalı’nın ifade ettigine göre Güney Amerika'nın biraz üzerinde Karayip denizinde bulunuyor. Ilıcalı, "Güney Amerikanın biraz üzerinde bir adada vatandaşlarımız var, mahsur kalmışlar. Dominik’e uçakla 2,5 saat uzaklıkta. Biz şimdi onları nasıl alırız da Türkiye’ye yollarız onun derdindeyiz. Oraya THY gitmiyor, öyle bir hat yok. Uçak inemiyor, orada çocuklar mahsur kalmışlar. Bana Dışişleri Bakanlığı’ndan ulaştılar onları kurtarmaya çalışıyoruz. Onları kurtarmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Onları orada bırakmamak için uğraşıyoruz. Ramazan Bayramı'nda evlerinde olurlar inşallah” şeklinde konuştu. Ilıcalı Dışişleri Bakanlığı ile koordineli bir çalışma yürüterek Karayipler'de mahsur kalan vatandaşları Türkiye'ye getirmeyi planlıyor.

20-04-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar