Anne'de Zeynep'e "Turna" Şoku!

Anne'de Zeynep'e
Bir Japon dizisi olan Mazaa'dan esinlenilen Anne dizisi dram yönüyle Mazaa'ya nal toplatır. Mazaa çok yavaş ilerlerken Anne küçük kızın çektiği çilelerle başlıyor. Bu tam olarak genel izleyiciye hitap ediyor.

Star Tv'de yayınlanan Anne dizisinin bu akşamki 25. bölümünde Zeynep büyük bir şok yaşıyor. Uzun müddet ara verdiği ekranlara Anne ile dönen Cansu Dere hikaye gereği bir buçuk yıllık komadan sonra Turna'yı görmeye gittiğinde neler olacak?

Mendilleri hazırlayın!

Evet, bu akşam Star Tv'de 25. bölümü yayınlanacak Anne dizisini izlerken mendillerinizi hazırlayın. Normalden fazla ağlayacaksınız.

Ülkemizde dizi ve sinema filmlerinin farklı izleyici kitleleri vardır. Televizyonda dram sinemada komedi izlenir. Bunu reytinglerde ve gişelerde görebilirsiniz. Ya da küçük bir incelemeyle romantik komediler dışında komedi dizilerinin uzun soluklu olmadığını görürsünüz.  

Başrolünü Cansu Dere, Gonca Vuslateri ve Vahide Perçin'in paylaştığı kırmızı montuyla Beren Gökyıldız'ın tam anlamıyla "Çocuk oyuncu nasıl ağlatır?" objesini gösterdiği Anne dizisi her bölümünde ağlatarak özellikle kadın izleyiciler için ağlama seansına dönüşmüş durumunda...

Mazaa mı, anne mi?

Bir Japon dizisi olan Mazaa'dan esinlenilen Anne dizisi dram yönüyle Mazaa'ya nal toplatır. Mazaa çok yavaş ilerlerken Anne küçük kızın çektiği çilelerle başlıyor. Bu tam olarak genel izleyiciye hitap ediyor ve alınan reytinglerle de bunun ne kadar doğru olduğu görülüyor.

Üvey baba eşittir reyting!

Şemsi İnkaya denilince akla Üvey Baba gelir. Üvey kıza yaptığı eziyetler ve çileler...

Mazaa'da üvey baba etkisiz elemanken bizdeki Anne'de üvey baba Şemsi İnkaya olmasa da tam bir pislik! Turna'yı satmaya çalışması ve ona yaptığı zulümler tamamen reyting için. Bu aslında Japon seyircisi ile Türk seyircisi arasındaki beğeni farkını da gösteriyor. Biz neleri tercih ediyoruz, onlar neleri...

Üslup farkı!

Anne'de hikaye içine hikaye eklenerek bütün ayrıntılar gösteriliyor. Bu da genç seyircide baygınlık getirebilir. Hikaye daha hızlı ve de merak öğeleri ile süslenirse daha başarılı olur. Sürekli dram olmuyor. Anne'nin Mazaa ile en büyük farkı da bu. Anlatım dilleri farklı. Tabii kültürel fark olabilir ama en büyük sebep Türk dizilerinin çok fazla uzun olması...

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz mı, Anne mi?

Bu akşamki bölümde Anne daha avantajlı görünüyor. Atv'nin Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi reytinglerde bir tık önde ama bu akşam Turna'nın Zeynep'e "Ben Turna değilim Melek benim adım," demesi ve fragmanın büyük ilgi görmesi bugün reytinglerde kıyasıya bir rekabet göreceğimizi gösteriyor.

Kanal 7'yi ve Elif'i unutmayalım!

Kanal 7'nin günlük dizisi Elif de reytinglerde ufak değişimlere sebep olabilir. Bunu da unutmayalım!

 

 

25-04-2017
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar