"Aziz"den 2. sezon müjdesi geldi

Ramo dizisiyle fenomen olan Murat Yıldırım’ın Aziz, Damla Sönmez’in Dilruba karakterine hayat verdiği Aziz dizisi Cumhuriyetin ilk yılları olan 1930’lu yıllarını ekrana getiriyor

Tarihi dönem dizilerin altın sezonunu yaşadığıgünümüzde Show Tv’nin reyting rekortmeni dizisi Aziz’den 2. Seozn müjdesi geldi. Cuma akşamlarına damga vuran Aziz, tarihi dönem dizilerinde ben de varım diyen Show Tv’de izleyiciyle buluşuyor. İlk sezonu olmasına rağmen reytinglerde fırtına gibi esen Aziz dizisi Antakya’nın kurtuluşunu anlatıyor. İzleyici merak ediyor, cuma akşamları zirveyi zorlayan Aziz dizisi 2. Sezonda da  yayınlanacak mı? Aziz dizisinde hangi dönem işleniyor? Çarpıcı hikayesi, görkemli kostümleriyle dikkat çeken Aziz dizisiyle ilgili detaylar haberimizde.

"Aziz"den 2. sezon müjdesi geldi

Show TV’nin Cuma akşamları ekrana getirdiği Aziz dizisi sezon finaline hazırlanıyor. Yaşanmış hikayeden oluşan etkileyici senaryosu, heyecanı yüksek sahneleriyle izleyiciyi ekran başına kilitleyen Aziz dizisi bir O3 Medya yapımı olarak ekrana geliyor. Sezon finali yapmaya hazırlanan dizi önümüzdeki sezon da devam edecek.

Aziz pastası kestiler

Başrollerini Murat Yıldırım, Simay Barlas, Ahmet Mümtaz Taylan ve Fırat Tanış’ın paylştığı Aziz dizisinde ayrıca Füsun Demirel, Murat Güven Akpınar ve Damla Sönmez rol alıyor. Projede yer alan tüm oyuncular setin son gününde bir araya gelerek kutlama yaptı. 2. sezon müjdesini veren 03 Medya için pasta kesen oyuncular, dizinin hayranları için objektiflere hatıra pozu da verdiler. Sadece ülkemizde değil Osmanlı bakiyesi Balkan ve Ortadoğu ülkeleri olamk üzere dünyanın pek çok ülkesinde de yayınlanan Aziz, yurt dışı satışlarıyla da takdir topluyor. Türkiye sınırları dışında da büyük ilgi gören dizi için bol sürprizli bir sezon finali çekildi. Yaz tatiline giren Aziz’in bir ynadan da 2. sezon çalışmalarına da başlandı. Yeni sezonda senaryoda ve castta yenilikler yapılacağına kesin gözlüyle bakılıyor.

Aziz dizisinde hangi dönem anlatılıyor?

Ramo dizisiyle fenomen olan Murat Yıldırım’ın Aziz, Damla Sönmez’in Dilruba ve Simay Barlas’ın Efnan karakterine hayat verdiği Aziz dizisi Cumhuriyetin ilk yılları olan 1930’lu yıllarını ekrana getiriyor. Çok istemlerine rağmen Türkiye Cumhuriyeti’ne dahil olamayan Antakya’nın en büyük ve tek halı üreticisi olan Payidar ailesi haklı davaları için Aziz Payidar öncülüğünde bir mücadele başlatır. Aziz Payidar, Fransız delegesi Mösyö Pierre’in Teğmen olan oğlunu öldürür. Ve doğduğu toprakları, biricik aşkını geride bırakarak kaçar. Bir gün geri döner ve Fransız işgali altındaki Antakya’yı kurtarma mücadelesini başlatır.

03-06-2022
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar