Babil dizisi İlay (Birce Akalay) kimdir?

Babil dizisi İlay (Birce Akalay) kimdir?
Star Tv'nin büyük bir merakla beklenen Babil dizisinin kadrosu netleşmeye başladı. Peki Babil dizisinin İlay'ı yani Birce Akalay kimdir?

Star Tv ekranlarının iddialı yeni dizisi Babil, tanıtım fragramları ile izleyiciyi derinden etkiledi. Çok yakında Star Tv'yi reytinglerde zirveye taşıması beklenen dizinin oyuncu kadrosunda da birbirinden başarılı isimler yer alıyor. Peki Babil dizisinde Süleyman'ın sevgilisini canlandıran İlay kimdir? Babil dizisinin genç ve güzel oyuncusu İlay yani Birce Akalay kimdir? İşte tüm merak edilenler..

Başrollerini Halit Ergenç, Aslı Enver ve Ozan Güven'in paylaştığı Babil dizisi ilk bölümü ile 17 Ocak Cuma günü Star Tv ekranlarında izleyicisinin karşısına çıkacak.  Ay Yapım tarafından hazırlanan Babil dizisi yayınlanan tanıtım fragmanları ile de izleyicinin büürk beğenisini topladı. Birbirinden güçlü isimleri kadrosunda bulunduran dizinin senaryosunu Nükhet Bıçakçı ve Özlem Yücel’in kaleme alırken dizinin yönetmenliğini ise Uluç Bayraktar üstleniyor.  Ay Yapım imzalı Babil dizisinin kadrosunda Halit Ergenç (İrfan), Ozan Güven (Egemen), Aslı Enver, Birce Akalay, Nur Fettahoğlu, Fuat fatih Odabaşı ve Mesut Akusta gibi oyuncular yer alıyor. İşte dizinin en merak edilen karakterlerinden İlay'ı yani güzel oyuncu Birce Akalay'ı yakından tanıyalım. 

Babil İlay (Birce Akalay) kimdir?

Güzel oyuncu Birce Akalay, Star Tv'nin yeni dizisi Babil'de İlay karakterine hayat verecek. İlay dizide belalı ve mafya babası Süleyman’ın sevgilisini canlandıracak. İlay karakterini canlandıran güzel oyuncu Birce Akalay, 19 Haziran 1984 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 2003 yılında Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro bölümünden mezun olan Birce Akalay, ailesinin tek çocuğudur. Daha sonrasında da kazandığı İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümünü tamamlamadan 2010 yılında Haliç Üniversitesi Konservatuar Tiyatro Bölümüne geçip oradan mezun oldu. Güzelliği ile göz dolduran Birce Akalay, Avrupa Güzellik yarışmasında Türkiye’yi temsil etti ve yarı finale çıkmıştır. 

Birce Akalay'ın rol aldığı yapımlar

2017 - Siyah Beyaz Aşk (Aslı Çınar)(TV Dizisi)

2017 - Sana Kalbimi Verdim(TV Dizisi)

2016 - Hayat Bazen Tatlıdır (Hayat Öğretmen)(TV Dizisi)

2016 - Deliormanlı (Hülya) (Sinema Filmi)

2015 - Evli ve Öfkeli (Esra)(TV Dizisi)

2014 - Küçük Ağa (Sinem) (dizi)

2013 - Böyle Bitmesin (Aylin) (dizi)

2013 - Ben Onu Çok Sevdim (Ayhan Aydan)(dizi)

2010 - 2013 - Yer Gök Aşk (Havva)(dizi)

2009 - Sizi Seviyorum (Eda)(sinema filmi)

2009 - Nefes: Vatan Sağolsun (sinema filmi)

2009 - Kış Masalı (Zişan)(dizi)

2009 - Alayına İsyan (Sevtap)(dizi)

2008 - Son Ders: Aşk ve Üniversite (Sevim)(sinema filmi)

2008 - Asi (Zeynep)(dizi)

2007 - Kader (Lamia)(dizi)

2007 - Senin Uğruna (Özlem)(dizi)

07-01-2020
Yazar Hakkında
Yorumlar