Barış Yağcı Selahaddin Eyyubi dizisinde

Barış Yağcı Selahaddin Eyyubi dizisinde
Diriliş Ertuğrul ve Alparslan Büyük Selçuklu dizilerindeki başarılıyla oynayan Barış Yağcı, Sezin Akbaşoğulları'ndan sonra Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi'ye dahil olan isim oldu.

Alparslan Büyük Selçuklu dizisindeki rolü ile dikkatleri üzerine çeken Barış Yağcı Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi ile anlaştı. Dizide Selahaddin Eyyubi’nin en azılı düşmanlarından Masyaflı Sinan’a hayat verecek olan Yağcı önümüzdeki bölümle birlikte diziye dahil oluyor.

Barış Yağcı Selahaddin Eyyubi dizisinde

Uğur Güneş’in başrolünde yer aldığı Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizi kadrosu gün geçtikçe büyüyor. Son olarak Fırat Çelik, Sezin Akbaşoğulları ve Celil Al Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisine dahil olan isimler olmuştu. Diriliş Ertuğrul ve Alparslan Büyük Selçuklu dizilerindeki başarılı performası ile hayran kitlesini artıran usta oyuncu Barış Yağcı da Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizi kadrosuna dahil oluyor. Barış Bağcı tarihi dizide Selahaddin Eyyubi ve Nureddin Zengi’nin en azılı düşmanlarından biri olan ve Alamut’ta Hasan Sabbah’ın yaktığı fitne ateşini bütün İslam Alemi’ne yaymak için Suriye’de elinden geleni ardına koymayan Raşidüddin Sinan veya diğer namı ile Masyaflı Sinan rolünü canlandıracak.

Dizi 34 bölüm olarak düşünülüyor

12. yüzyılda Haçlı Seferleri’ne dur diyen ve Kudüs’ü fetheden Eyyubi Devleti’nin kurucusu büyük kumandan Selahaddin Eyyubi’nin hayatının anlatıldığı tarihi, macera ve aksiyon tarzındaki dizi her pazartesi günü saat 20.00’de TRT 1 ekranlarında izleyicisi ile buluşmaya devam ediyor. Dizinin 34 bölüm olarak çekilmesi hedefleniyor. Akli Film’in patronu Emre Konuk ile Pakistan’ın Ansari &Shah Films yapımcıları Dr. Kashif Ansari ve Dr. Junaid Ali Shah ‘ın girişimleri ile ortaya konulan dizi Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin devamı niteliğinde çekiliyor. 

Gabriel düelloda kaybeder

Askalan’ı fetheden ve müslümanlara çok büyük acılar yaşatan Gabriel, Selahaddin Eyyubi ile girdiği düelloda hayatını kaybetmiştir. Çok büyük bir badireden sonra tekrar hayata dönen Nureddin Zengi oldukça kızgın ve öfkelidir. Başlarına gelenlere sebep olanlardan intikam almak için harekete geçer ve Nusrettin’i hain ilan eder ve hakkında idam kararı çıkartır. Viktorya kaçmayı sürdürürken Selahaddin’in onları yakalaması gerekiyordur. Fakat Viktorya’yı başka biri ele geçirir ve dengeler tekrar değişir. Öte yandan Selahaddin’i başka bir zorlu engel daha bekliyordur. Gregor ismindeki vahşi bir savaşçı abisi Gabriel’in intikamı için yemin etmiştir. Gregor’un saçtığı vahşetlere karşılık olarak Sultan Nureddin Zengi ve Selahaddin Aşkalan’ı kuşatma kararı alırlar. Fakat bu göründüğünden çok daha zordur.

19-12-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar