Beşiktaş - Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Beşiktaş - Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?
Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinin tarihi belli oldu. Beşiktaş - Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak?

Lefter Küçükandonias adı verilen Süper Lig’in ikinci yarısı tüm hızıyla başladı. 23. haftadayız ve bu hafta futbolseverler bir derbi maçın heyecanını yaşayacak. 3. Sırada yer alan Beşiktaş ile kendine ancak 15. sırada yer bulan Fenerbahçe derbisi, lig heyecanını artıracak. Derbi öncesi Beşiktaş’ın puanı 39. Kendisinden tam 15 puan aşağıda yer alan Fenerbahçe için bu maç sadece prestij maçı olacak. Geçen hafta Evkur Yeni Malatyaspor’u 2-1 yenen Beşiktaş’ta moraller yerinde. Konyaspor ile berabere kalıp düşme hattının hemen bir üstünde yer alan Fenerbahçe için aynı şeyi söyleyemeyiz. Peki Beşiktaş-Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda izlenecek? Süper lig 23. hafta derbi Beşiktaş Fener maçı ile ilgili son dakika haberlerini Canlitv’de bulabilirsiniz.

Süper Lig’e uygun Süper Derbi

Bakmayın siz 39 puanla ligde 3. sırada yer alan Beşiktaş ile 24 puanla 15. sırada yer alan Fenerbahçe’nin karşı karşıya gelmesine. Derbi maçları her şeyden önce bir prestij maçıdır. Hatta Galatasaraylılar için Fenerbahçe’yi yenemedikten sonra şampiyonluğun bile bir önemi yoktur. Fanatizmin tavan yapmış şekli olan derbi maçlarda takımlar tüm güçlerini ortaya koyarlar. Sezonun geride kalan maçlarının o an için bir önemi yoktur. Şartlar ne olursa olsun derbi maç öncesi her iki takım da eşittir. Maç sonuçları ise asla tahmin edilemez.

Beşiktaş -Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?" diyorsanız hemen cevaplayalım. İki güzide takımımız 25 Şubat Pazartesi saat 21.00'de karşılaşacak. Derbiyi Bülent Yıldırım yönetecek. Beşiktaş-Fenerbahçe maçını beIN Sports 1 ekranlarından canlı izleyebilirsiniz. 

Sonuç ne olabilir?

Şampiyonluk mücadelesi veren üç takımdan biri olan Beşiktaş’ın bu maçta puan kaybına tahammülü yok. Fenerbahçe ise şampiyonluk mücadelesine erken havlu atmanın rahatlığı içinde. Hatta ligden düşmesi bile espri konusu oluyor. Sonuçta bir derbi maç ve sonucunu kestirmek çok güç. Biz en iyisi istatistiklerin gücüne inanalım. 

İstatistikler Fenerbahçe diyor

Dile kolay 28 Kasım 1924'te Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan rekabette 95 yıl geride kalmış. Bu süreçte Sarı-lacivertlilerin galibiyet ve gol sayısında bariz üstünlüğü göze çarpıyor. 337 maçta Fenerbahçe 127, Beşiktaş ise 122 galibiyet aldı, 88 karşılaşma ise berabere bitti. Ezeli rekabette Fenerbahçe'nin 463 golüne, Beşiktaş ancak 426 golle karşılık verebildi.

Sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan maçı Fenerbahçe deplasmanda olmasına rağmen 2-0 kazanmıştı. 
İki takım 1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında 117 kez karşılaştı. Ligde geride kalan maçlarda Fenerbahçe 43, Beşiktaş 37 galibiyet aldı. 37 maç berabere sonuçlandı. Siyah-beyazlıların ligdeki 128 golüne, sarı-lacivertliler aynı sayıda golle karşılık verdi.
Son bir istatistikle yazımızı bitirelim. Beşiktaş, Fenerbahçe ile yaptığı son 12 maçtan sadece 2'sini kazanabildi. Fenerbahçe 12 maçta 6 galibiyet 4 beraberlikle ezici üstünlüğünü devam ettirdi. 
 

22-02-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar