Camdaki Kız’a RTÜK’den uyarı

Camdaki Kız’a RTÜK’den uyarı
2021 yılında da Camdaki Kız dizisinden dolayı Kanal D televizyon kanalına Radyo ve Televizyon Üst Kurulu idari para cezası yaptırımı uygulamıştı

RTÜK’den Camdaki Kız dizisine uyarı mı geldi? RTÜK daha önce de Camdaki Kız için para cezası uyguladı mı? Camdaki Kız bitecek mi?

Camdaki Kız’a RTÜK’den uyarı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Vatandaşlarımızın da yoğun tepkisini çeken Camdaki Kız dizisinin yayıncısı başta olmak üzere Üst Kurulumuzun bugüne kadarki uyarılarını dikkate almayan tüm yapımları daha yakından takip etmeye başladık. Kamuoyuna saygılarımla duyuruyorum.” dedi.

Feride’nin Nalan’a fiziksel şiddet uygulaması kabul edilemez denmişti

2021 yılında da Camdaki Kız dizisinden dolayı Kanal D televizyon kanalına Radyo ve Televizyon Üst Kurulu yaptırım uygulamıştı. Dizide “Nalan” karakterinin annesi tarafından baskı ve kontrol altında tutulduğu, devamlı psikolojik şiddete  hatta bazı sahnelerde fiziksel şiddete maruz kaldığı ifade edilmişti.  RTÜK “Dizideki gayrimeşru ilişkiler temelinde oluşturulan hikayenin Türk toplumu tarafından kabul görmesinin mümkün olmadığı” ifadelerini kullanmıştı.

Kanal D’ye idari para cezası uygulanmıştı

Radyo ve Televizyon Üst kurulu 6112 sayılı kanunda bulunan yayınlar “manevi değerlere, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz” ve “kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadınları istismar eden programlar içeremez” maddelerinin ihlal edildiği iddialarını kabul edip haklı gören üst kurul, görüşmelerin sonucunda Kanal D’ye idari para cezası uygulanmasına karar vermişti.

Camdaki Kız bitecek mi?

 İkinci kez böyle bir uyarı ile karşı karşıya kalan Kanal D’nin “Camdaki Kız dizisi bitecek mi?” söylentileri hızla sosyal medyada yayılmaya başladı.

Camdaki Kız Nalan (Burcu Biricik) Kimdir?

4 Mayıs 1989 ‘da Antalya’da doğan Burcu Biricik 2006 da Akdeniz Güzellik Kraliçesi seçildi. Ege Üniversitesi Arkeoloji bölümünde okurken Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda oyunculuk eğitimi aldı.Burada Yedi Kocalı Hürmüz, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Yaşlı Hanımın Ziyareti, İkinin Biri gibi oyunlarda rol aldı.

2007’de Maçolar’da ilk kez rol aldı. Muhteşem Yüzyıl 2011, Ustura Kemal 2012 dizilerinde küçük rollerde oynadı. Show TV’de Düşman Kardeşler dizisinde Derya isimli Trakyalı biz kızı canlandırdı. Oynadığı diğer diziler;Beni Böyle Sev(TRT1), Şeref Meselesi(Kanal D), Hayat Şarkısı (Kanal D), Kuzgun, Kırmızı Oda, Fatma, Camdaki Kız.2019 da yayınlanan Çiçero sinema filminde başrolleri Erdal Beşikçioğlu ile paylaştı. 2016 yılında Emre Yetkin ile evlendi.

21-01-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar