Canevim final yaptı! Büyük emek heba edildi!

Canevim final yaptı! Büyük emek heba edildi!
Yaz sezonu dizilerinden olan ancak temposu ve konusuyla reytingleri tutturamayan Canevim dizisi final yaptı! Büyük emek heba edildi.

Yaz sezonu dizilerinden olan ancak temposu ve konusuyla reytingleri tutturamayan Canevim dizisi final yaptı! Büyük emek heba edildi! Biz de bu diziden hareketle ders olacak gerçekleri hazırladık. Şimdi detaylar!

Canevim final yaptı! Büyük emek heba edildi!

Oysaki büyük umutlarla başlamıştı dizi. 27 Mayıs pazartesi günü başlayan dizi gerek konusu ve gerekse oyuncu performanslarıyla bir türlü istenilen düzeye ulaşamadı. İlk bölümüyle birlikte hep reyting sorunu yaşadı. Bir türlü toparlanamayan Canevim dizisi sonrasında can çekişmeye, canevinden vurulmaya başladı.

Yaz dizisi olamadı

Cıvıl cıvıl gelen yaz sezonunda ekranlara romantik komedi yerine dramda inat eden Atv, bunun kötü bir seçim olduğunu Canevim dizisiyle ispatladı. Oysaki yaz sezonunda izleyiciler renkli, cıvıl cıvıl diziler bekler ve hakkıdır da. Canevim dizisinin bir defa temposu çok ağırdı. Üstelik başrolü paylaşan Biran Damla Yılmaz, Özgür Çevik ve Aras Aydın’ın inandırıcılıktan uzak performansları daha ilk bölümden itibaren sosyal medyayada alay konusu olmuştu. Dizi bize şu mesajı açıkça ve net olarak verdi: Yaz ekranında romantik komedilere yer vereceksin. Yoksa dram ile giriş yaparsan yaz sonunda dramatik bir şekilde ekrana veda edersin.

Gelelim 2. Derse

Canevim bir yaz dizisi iddiasıyla ekrana gelmesine rağmen konusu tempolu değildi. Ağır konusuyla izleyiciyi sıktı ve reytinglerle uyarılar başladı. Ancak bu dikkate alınmadı ve can çekişen dizi 17. Bölüm itibariyle ekrana veda etmeye hazırlanıyor. 17.bölümüyle birlikte 30 Eylül Pazartesi akşamı final yaparak izleyicilerine veda edecek Canevim’den çıkacak 2. Ders dizilerin yayınlandığı sezona konu olarak dikkat etmek gerekiyor.

3. dersimiz: İnandırıcılık

Yaz aylarında kıpır kıpır hareketli bir dizi bekleyen izleyiciler Canevim dizisi gibi ağır temposu ve ağır konusuyla can evinden vurulmuş oldu. Yetmedi üstüne karakterleri seyirciye hiç inandırıcı gelmedi. Çünkü izleyiciler Taylan Tanbay’dan başkasını görmek istemedi. Hatta dizinin ilk bölümlerinde Taylan, kötü birisi olarak gösterilince izleyicinin en büyük kozu da elinden alınmış oldu. İzleyicilerin diziyi takip etmesi adına en büyük kozunu ellerinden alan senaryo grubu gerekli dersi almış oldu.

Eylül sonuna kadar 16 bölüm gelebilen dizi bu çileli yolculuğuna 17. bölüm itibariyle son verecek. Canlitv olarak çıkardığımız 3. Ders şudur. Bir dizide inandırıcılığı olmayan karakter, mevsime ve sezona dikat etmeyen senaryo ve hikayenin kurgusundaki çatlaklar diziyi taşıyamıyor.

Büyük emekler ziyan oldu

Tek kelimeyle yazık oldu. Uzun bir aradan sonra sevenlerini heyecanlandıran Biran Damla Yılmaz ile büyük beklenti ile ekran başına geçen Özgür Çevik hayranlarını hayal kırıklığına uğratmış oldu. Psikolojik yıkımla birlkte pahalı bir proje olan Canevim dizisinde boşa giden milyonların dizi sektöründe psikolojik bir yıkıma sebep olmayacağını temenni ediyoruz. Bakalım bu kötü deneyim bundan sonraki süreçte dizi yapımcılarına gereken uyarıyı verecek mi! Bekleyip göreceğiz.

06-10-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar