Cesur ve Güzel Neden Final Yapıyor?

Cesur ve Güzel Neden Final Yapıyor?
Mesele hikayeyi heyecanlı ilerletmek değildir asıl mesele duyguyu seyirciye tam olarak geçirmektir. Cesur ve Güzel'i gününde yayınlanan Kanal D'nin dizisi Vatanım Sensin'den ayıran en büyük özellik budur.

Star Tv'nin bu sezon büyük hedeflerle başladığı dizisi Cesur ve Güzel gelecek sezonu göremeyecek.

Evet, Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün dahi olsa bir dizi bu reytinglerle anca bu kadar dayanabilirdi. Yurt dışı satışları da olmasa zaten dizi çoktan biterdi.

İntikam hikayeleri böyledir. Güçlü girmek için bütün doneler sezon başında kullanılınca elde bir şey kalmaz ve artık geri dönüşlere yönelirsiniz. Bu da seyircide pek etki bırakmaz. Seyirci gördüğü bir olayı geri dönüş olarak kabul eder ama senaristin aklına geldiğinde şuraya da bir geri dönüş koyalım işi çözelim mantığını kabul etmez. Çünkü bu şekilde yapmacık kurgular kurulur. Duygu ortadan kaybolur.

Teknik hikaye sorunu!

Bu meseleyi Cesur ve Güzel için çokça söyledik!

Mesele hikayeyi heyecanlı ilerletmek değildir asıl mesele duyguyu seyirciye geçirmektir. Cesur ve Güzel'i gününde yayınlanan Kanal D'nin dizisi Vatanım Sensin'den ayıran en büyük özellik budur.

Cesur ve Sühan arasındaki ilişkinin duygusu bile seyirciye geçmiyordu. Aslında Tahsin Korludağ ile Adalet aşkı dizinin tek aşkı... Sadece onların duygusu sahiciydi. Seyirci kötü bir karaktere bağlanmak da istemez. Buna rağmen Adalet'in birkaç bölüm önce öldürülmesi tam bir faciaydı. Belli belirsiz bu ölüm diziyi sona yaklaştırdı.

Ah Rıza ah!

Cesur ve Güzel'i felakete sürükleyen karakter Rıza'dır. Yiğit Özşener'e de haksızlık etmek istemem. Rolünün hakkını verdi ama bir dizide sağlam bir kötü olacak... Cesur ve Güzel'in kötüsü de Tahsin Korludağ'dı. Rıza ondan daha acımasız ve kötü olmamalıydı. Hele Cesur'un annesini öldürmesi zaten hikayenin kırılma noktasıydı. Hikaye o zaman yönünü değiştirerek bütün karakterlerin motivasyonunu farklılaştırdı. Alt hikayeler çöpe gitti. Cesur'un hedefi değişti. Tahsin Korludağ özellikle Hülya'nın bebeğine gösterdiği babacanlıkla değişime uğradı. İşte seyirci bütün bunları kabul etmedi.

Ya Salih'e ne demeli?

İnanın oyuncu bile şaşırmıştır kendi rolüne. Nasıl başladı, nasıl bitti!

Cavidan'ın da bir farkı yok. Neredeyse her işte bir parmağı var. Bunlar hep seyirciyi yorar ve bu da olmaz dedirtir. Sonuç olarak da çok güzel dramatik yapı kurduk dersiniz. Her şey tıkırındadır. Hikaye ilerler gözükse de içi boştur. Duygu olmayınca Cesur ve Güzel gibi böyle bir sezon bile zor dayanırsınız.

Cesur ve Güzel'i canli tv üzerinden izleyebilirsiniz. 

Diziyle ilgili bir önceki yazımız:

https://www.canlitv.com/blog/cesur-ve-guzeli-bekleyen-buyuk-tehlike

27-05-2017
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar