Cesur ve Güzel'i bekleyen büyük tehlike!

Cesur ve Güzel'i bekleyen büyük tehlike!
Star Tv böyle büyük bir prodüksiyona bu reytingi yeterli görmez. Halbuki bu cast ve teknik ekiple reyting çok kolay görünüyor. Reyting toplumun isteklerini yerine getirdiğinde alınır. Cesur ve Güzel'de maalesef toplumun beklentilerini göremiyoruz.

Star Tv'nin büyük umutlar bağladığı Cesur ve Güzel dizisi Kıvanç Tatlıtuğ'a ve Tuba Büyüküstün'e rağmen reyting kaybına devam ediyor. Son bölümünde dizi Trt 1'de Baba Candır yerine Uefa maçının olması nedeniyle de genel izleyicide anca 8. sırada kendine yer bulabildi.

Star Tv böyle büyük bir prodüksiyona bu reytingi yeterli görmez. Halbuki bu cast ve teknik ekiple reyting çok kolay görünüyor. Reyting toplumun isteklerini yerine getirdiğinde alınır. Cesur ve Güzel'de maalesef toplumun beklentilerini göremiyoruz.

Cesur ve Güzel dibe doğru!

Dibe yönelmenin nedenini basitçe açıklayalım.

İlk büyük sorun duygusuzluk... O kadar teknik hikaye kuruluyor ki çoğu zaman duyguları unutuyoruz. Bilgisayar programı gibi senaryo hiç bir zaman cazip değildir.

Dizi Türk toplumundan çok uzakta... Hele bir karnaval bölümü vardı ki sormayın! Karnaval yerine buna şenlik de, kutlama de, ama karnaval deme!..

Yaşamayan bir kasaba Korludağ!

Zengin, lüks ve İstanbul'a yakın hayali bir kasaba kurulmuş ama bu kasaba yaşamıyor. Sadece adı var.

Sanki Amerikan dizilerinden zıplayıp gelmiş. O küçük, zengin kasabalarda yapılan her türlü organizasyon Cesur ve Güzel'de de var. Kasabanın zenginleri ya da belediye başkanının organizesi ile yapılır bu tür karnavallar. Aklıma ilk Hart Of Dixie dizisi geldi. Dizi mi karnaval mı izliyoruz belli değildi. 

Bizim köylerimizde, kasabalarımızda da yapılır böyle eğlenceler ama ayrıntılardaki yabancı özentisi Cesur ve Güzel'i seyirciden uzaklaştırıyor. Yurt dışı satışları için yapılması da mantıklı değil. Adamlar bizi biz olduğumuz için tercih ediyor. Yoksa Amerikan dizilerini alıp yayınlarlar. 

Gelelim hikayeye!

Son bölüme dikkat çekmek istiyorum. Sühan ve Cesur'un garson kızı takip etmek için lüks bir düğüne katılmaları çok zorlamaydı. Daha kolay yazılabilirdi ama biraz kıskançlık biraz görsellik katmak için yapılmış. Bu durum hikayeye hiç hizmet etmiyordu. Ayrıca dizi sürelerinin uzunluğu da buna sebep olabiliyor.

Cahide, Korhan ilişkisi de aynı evrende dönüyor. Korhan'ın ne zaman affedeceği merağı seyirciye geçmiyor.

Cesur ve Sühan hikayesi sürekli tekrarda... Duygusal gibi görünse de yine söylüyoruz dizi sürelerinden dolayı yavaş ilerliyor. Son bölümde uyumlu bir çiftten ziyade iyi bir dedektif çift gördük.

Hikayeye asalak gibi giren ve  tam bir hikaye yazılamayan Rıza'nın gereksiz hallerine ne demeli? Adam nerede gizli bir iş var hemen kamerayla orada? Bütün kozlar elinde ve dilinde... Ne yaptığı belli değil. Sırf onun hikayesini mantıksızlıktan uzaklaştırıp asıl hikayeye bir ivme kazandırmak için Salih öldürüldü.  

Cesur ve Güzel'de tek gerçek aşk hangisi?

Tahsin Bey'in Adalet'e, Adalet'in Tahsin Bey'e olan aşkı her şeye değer. Dizideki en büyük aşk bu. Hülya'nın Tahsin Bey'e asılması ise çok gereksiz.

Nasıl kurtulur?

Cesur ve Güzel Türk seyircisinin istediğini ekrana yansıtırsa kurtulur. Yoksa zor...
Yılların senaristi Ece Yörenç bu durumu çok iyi biliyordur. Sanırım Türk seyircisini değiştirerek geliştirme çabasına girmiş. Ama bu Cesur ve Güzel'e mal olabilir ve bizim seyirci değişmez.

18-04-2017
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar