‘Demir Kadın: Neslican’ Filminin Vizyon Tarihi Ne Zaman?

‘Demir Kadın: Neslican’ Filminin Vizyon Tarihi Ne Zaman?
Kanser mücadelesini kaybeden genç ve güzel kadın Neslican Tay’ın yaşanmış gerçek hikayesinden beyazperdeye aktarılan ‘Demir Kadın: Neslican’ filminin vizyon tarihi belli oldu

19 yaşındayken yakalandığı ve üç kez kanseri yenen 14 Mart 1998 Bursa doğumlu Neslican Tay, sosyal medya üzerinde yaptığı yaşama azmi temalı paylaşımlarla tanınıyordu. Bu paylaşımlar pek çok insana ilham olmuştur. Dördüncü kez tekrar eden kanser hastalığına bu kez atlatamayıp yenik düştü 20 Eylül 2019 tarihinde Neslican Tay vefat etti. Pozitif duruşuyla, hayat enerjisi ile bu hastalığa yakalanan birçok kişi için umut olan bu genç kızın hayatı herkesin içine işlemişti. Güzel örnek olmuştu ancak vefat etmesi ile tüm Türkiye yasa boğdu. Manisalı çerkes bir baba ile Rizeli bir annenin çocuğu olarak Bursa’da 1998’de dünyaya geldi. Rize’de liseye kadar okumuş, Liseyi de Fen Lisesinde tamamlamıştır, ancak üniversite sınavlarına 2 hafta kala kansere yakalandığını öğrenmiştir. Malign mezenşimal tümör yani, vücudun herhangi bir bölgesinde bulunan yağ veya bağ dokusundan, kan veya lenf damarlarından, çizgili veya düz kaslardan veya bu dokuların bir kaçından köken alabilen tümörlerdir. Bundan dolayı eğitimine ara vermek durumunda kalmış, Sosyal medya üzerinden 14 Ağustos 2017’de hastalığıyla ilgili gelişmeleri anlatmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık’a girmek istediğini söyleyen Neslihan, bir yıl sonra girdiği üniversite sınavı ile Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji bölümünü kazanmıştı. 2017 yılında bacağında gözüken tümör sebebi ile Temmuz ayında bacağı kesilmişti. TED’de ‘Ben Bir Bacaktan İbaret Değilim.’ sloganıyla yaptığı yaptığı konuşmadan sonra tanınırlığı artmış, o video sosyal medya üzerinde çok kez tıklanmış, Youtube kanalında 800.000’den fazla takipçiye ulaşmıştı. Neslican Tay’ın kanserle mücadele süreci ve hayatı sinema filmi oluyor. Filmin vizyon tarihi ise belli oldu. İşte filmin detayları ve vizyon tarihi…


TED teki Konuşması

‘Demir Kadın: Neslican’ Filmi 27 Ocak 2023’te Vizyonda!

Genç yaşta kanser hastalığına yakalanan Neslican Tay, 3 kez tekrar eden hastalığa 4. Kez tekrar yakalandı ve bu kez dayanamayıp 20 Eylül 2019’da malign mezenşimal tümör nedeniyle kaldırıldığı yoğun bakımda, çoklu organ yetmezliği sebebi ile hayatını kaybetti. Sosyal medyadan hastalığı ile ilgili son durumunu takipçileri ile paylaşan Neslican’ın hayatı ve hastalığı ile ilgili verdiği mücadele süreci film olarak beyazperdeye taşındı. ‘Demir Kadın: Neslican’ adı ile sinemalarda izlenecek filmin vizyon tarihi 27 Ocak 2023 olarak açıklandı.

Neslican Tay’ın Ölmeden Önceki Son Konuşması

Hem su gibi güzelliği ile hem de genç ve hastalığına rağmen pozitif duruşuyla dikkatleri üzerine çeken Neslican Tay’ın vefatı ile tüm ülke büyük üzüntü yaşadı. Herkese ve tüm bu tür hastalıkla mücadele edenlere umut olan Neslican’ın cenazesi memleketleri Rize’de toprağa verildi.

Üniversite sınavından 2 hafta kala başlayan bacak ağrılarının, bacağındaki tümör sebebi ile olduğunu öğrendikten sonra 2017 yılında sol bacağı kesilen Neslican Tay’ın ayağına demir ayak takılmıştı. Filmin adını demir ayağından alan ve hastalığına karşı güçlü bir kişilik göstermesinden, yaşama sevinci yüksek olmasından dolayı ‘Demir Kadın: Neslican’ adının verildiği sinema filminin çekimlerine 14 Mart 2021’de başlanmıştı. Naz Çağla Irmak, Neslican Tay karakterine hayat verecek.


2022 yapımı filmin yapımcılığını Serkan Günay, Kerim Altıntaş ve Ali Burak Ceylan’ın üstlendiği, yönetmen koltuğunda Özgür Bakar otururken, filmin senaryosunu Nalan Merter Savaş kaleme almıştır. CJ ENM Stüdyo tarafından çekilen filmin oyuncu kadrosunda Naz Çağla Irmak, Deniz Uğur, Mesut Akusta, İlker Aksum, Yurdaer Okur, Zeynep Elçin, Hasan Deniz Yaran, Meral Çetinkaya, Sedef Şahin,Özge Sezince Varley, Cansu Fırıncı ve Nisa Sofia Aksongur rol alıyor.

Biyografik ve dram türündeki konusu ile ‘Demir Kadın: Neslican’ 27 Ocak 2023 tarihinde sinemalarda…

Demir Kadın: Neslican Filminin İlk Tanıtım Fragmanı

Neslican Tay’ın Ölümünün Ardından

Birçok süperlig ekibi ve Haluk Levent başsağlığı mesajı yayınladı.

Çukur dizisinde ‘’Gerçek zaferler asla pes etmeyenlerindir. #Neslican Tay Çukur’a umut oldun. Seni asla unutmayacağız.’’ duvar yazısı paylaşıldı.

Rize Belediyesin’in Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri, Neslican’ın adının sokağa, parka veya sosyal alana verilmesini teklif ettiler.

Kasım 2019’da Neslican Tay’ın çelikten heykeli yapıldı, Bodrum Metalart Sanat Atölyesi’nde çalışan Mehmet, Kadir ve Mustafa İşeri kardeşler tarafından. Heykel Bodrum Belediyesi’nin bahçesinde sergilenmektedir.

Neslican Tay’ın öğrenim gördüğü Rize TOBB Fen Lisesi’nin adının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, TOBB Neslican Tay Fen Lisesi olarak değiştirilmesi teklifinde bulunuldu. Milli Eğitim Bakanlığınca teklif reddedildi.

Haluk Levent Neslihan’ın ölümünün ardından verdiği konserlerden elde ettiği gelir ile Neslican Tay’a bir anıt mezar yaptırdı. Marmara Adasından çıkartılan mermerler kullanılarak Neslican Tay için anıt mezar yapıldı. Gönüllü olarak heykeltraş Özlem ve Hakan Şengönül tarafından yapılan mezarda bir güvercin sembolü bulunmaktadır.

Tay’ın günlüklerini derleyerek 2020’de Neslican’ın ablası Nazlıcan Tay Kocakaya, ‘Yaşım 19’ isimli kitabı yayımladı.

Beşiktaş’ın Levent semtinde açılması planlanan bir parka Neslican’ın adı verilmiş ve anıtın yerleştirilmesi planlanan park için ‘The Iron Woman’ anıt tasarımı seçilmiştir.

Demir Kadın: Neslican Filminin Tanıtım Fragmanı 2












12-07-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar