Neslican Tay'ın ailesinden en acı paylaşım!

Neslican Tay'ın ailesinden en acı paylaşım!
Kansere karşı verdiği unutulmaz mücadeleyle tanınan Neslican Tay dün gece yoğun bakımda hayatını kaybetti.Neslican'ın ailesi sosyal medyadan kızlarının cenaze detaylarını duyurdu.

Kansere karşı verdiği mücadeleyle milyonlara ibret olan ve sosyal medyadan sık sık takip edilen Neslican Tay tümörden dolayı sol bacağını kaybetmişti. Tek bacağı olmasına rağmen protezle dimdik yürüyen Neslican yaşam sevgisiyle dolu bir kanser hastasıydı. Kanseri defalarca yenen ve hayata tutunan genç kız 4.kez bu hastalığa yakalandı. Geçtiğimiz günlerde yoğun bakıma kaldırılmış ve çoklu organ yetmezliği olduğu söylenmişti. Umudunu hiç kaybetmeyen ve yaşamak istediğini söyleyen Neslican dün gece hayata gözlerini yumdu. 

NESLİCANIMIZI KAYBETTİK

Vefatıyla tüm Türkiye'yi yasa boğan Neslican'ın ailesi ise acı kayıplarının ardından cenaze ile ilgili detayları paylaştı. Sosyal medyadan ''Neslican'ımızı kaybettik. Cenazemiz 22.09.2019 Pazar günü kılınacak öğle namazına müteakip memleketi Rize'de toprağa verilecektir.'' notuyla kızları Neslican'ın yarın memleketi Rize'de defnedileceğini duyurdu. 

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Tedavi gördüğü hastanede Neslican Tay'ın vefatının ardından şu açıklama yapılmıştı: "Neslican Tay kızımız 6 Eylül 2019 tarihinde uzun süredir mücadele ettiği 'yaygın tutulum yapmış malign mezenşimal tümöre bağlı artmış olan semptomları nedeniyle hastanemize müracaat etmişti. Durumunun ağırlaşması üzerine 15 Eylül Cumartesi günü yoğun bakıma alınmıştı. Ancak süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle 20.09.2019 saat 21: 20'de kendisini kaybettik. Allah'tan rahmet tüm sevenlerine sabırlar dileriz."

NESLİCAN TAY KİMDİR?

1998 yılında Bursa'da doğan Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamlamış Fen Lisesi'nden mezun olmuştur. Üniversite sınavına haftalar kala kansere yakalandığını öğrenmiş ve eğitimine bir süre ara vermiştir. Kanser'in yaşama sevincini sömüremediği bir hasta olan Neslican eğitimine devam etmek istemiş ve sınavlara çalışarak Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji bölümünü tam burslu kazanmıştır. Bacağını kaybettikten sonra "Bacağım yok ama yaşam sevincim var!", "Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki... Çok daha fazlasıyım!" sözleriyle binlerce hastaya ibret olmuştur. 

21-09-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler