DHA'dan ayrılan isimler haber ajansı kurdu!

DHA'dan ayrılan isimler haber ajansı kurdu!
Gözümüz aydın, nur topu gibi bir haber ajansımız oldu. Vakti geldi, tohum çatladı ve DHA’dan ayrılan isimler haber ajansı kurdu.

Gözümüz aydın, nur topu gibi bir haber ajansımız oldu. Çoktandır sessiz sedasız bir hazırlık vardı. Bu hazırlık biir haber ajansı içindi ve bazı isimler kısa bir süre önce DHA’dan ayrılmışlardı. Vakti geldi, tohum çatladı ve DHA’dan ayrılan isimler haber ajansı kurdu. Öyle ki kurulan bu haber ajansı Türk medyasına hizmet vermeye hazırlanıyor. Kimler kurdu bu haber ajansını ve amaçları ne? Tüm bu soruların cevabı haberimizde. Şimdi detaylar…

DHA'dan ayrılan isimler haber ajansı kurdu!

Kısa adı DHA olan Doğan Haber Ajansı’ndan ayrılan isimler bir araya geldi ve SAHA adlı haber ajansını kurdular. Kuruluşunda aktif görev alan deneyimli isimler tüm hızıyla SAHA adını verdikleri ajansın hazırlıkları sürüyor. Bu deneyimli isimlerden savaş muhabiri İrfan Sapmaz yeni haber ajansı SAHA adına sahaya çıkan ilk isim oldu.SAHA'nın kuruluşunda DHA’dan ayrılan Salih Zeki Sarıdanışmendve İrfan Sapmaz öne çıkan isimler oldu. Üstelik bu isimlerden Salih Zeki SarıdanışmendDHA eski Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.  Salih Zeki Sarı Danışmendliderliğinde kurulan SAHA Haber Ajansıiçin İrfan Sapmaz görevlendirildi. İrfan Sapmaz, kendine ait sosyal medyadanbir paylaşım yaparak heyecanını canlitv takipçileriyle paylaştı. "DHA eski Genel Müdürü Salih Zeki Sarıdanışmend liderliğinde SAHA Haber Ajansı için Suriyedeyim. Dünyanın sıcak noktalarında sahaya indik." 

Canlitv olarak tarafsız, hızlı ve analitik bir haber ajansı olması dileğiyle SAHA Haber Ajansı’na başarılar diliyoruz. Renkli, hızlı ve tarafsız haber ajanslarına ihtiyacımızın arttığı günümüzde daha çok ajansların kurulması ülkemizin gelişimine katkı sağlayacaktır.

Salih Zeki Sarıdanişment kimdir?

2018 yılında Uğur Cebeci’nin istifa kararı almasının ardından DHA Genel Müdürlüğü’ne getirilen Salih Zeki Sarıdanışment1974 yılında Kayseri’de dünyaya geldi. Kayseri Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-TV ve Sinema Bölümü’nü kazandı ve genç bir gazeteci olarak mezun oldu. Mezun olur olmaz muhabirlik yaparak mesleki kariyerine adım atan Salih Zeki 2000 yılında Doğan Haber Ajansı’na geçti. Televizyon Haberleri’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yerine getiren Salih Zeki 2002 ve 2003 yılları arasında Skytürk Haber Müdürlüğü görevine getirildi. 2004 yılında ise Washington’a taşınarak DHA Washington muhabiri olarak görev yaptı. Amerika’dagörev yaptığı sırada Amerikalı gazete yazarlarının konuk oldukları Stüdyo Washington isimli günlük programı hazırlayıp sundu. Program yaklaşık 1,5 yıl TRT Türk ekranlarında yayınlandı.

Salih Zeki Sarıdanişmet Türkiye’ye dönerek 2015 ve 2016 yıllarında Anadolu Ajansı Türk Dünyası Haberleri Müdürü olarak çalıştı. Bir ara DHA Yeni Medya ve Projeler Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi olarak görevde bulunduktan sonra 2018 yılında ise DHA Genel Müdürlüğü’ne atandı. artık onu Saha Haber Ajansı'nda göreceğiz. Başarılar diliyoruz.

19-10-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar