Diriliş Ertuğrul final bölümünde neler olacak?

Diriliş Ertuğrul final bölümünde neler olacak?
Diriliş Ertuğrul 150. final bölümü fragmanı yayınlandı. Sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul, bu hafta yayınlanacak son bölüm ile final yapacak. Acaba final bölümünde neler olacak?

 Diriliş Ertuğrul 150. final bölümü fragmanı yayınlandı. Sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul, bu hafta yayınlanacak son bölüm ile final yapacak. Acaba final bölümünde nelr olacak, kısaca göz gezdirelim.

Diriliş Ertuğrul final bölümünde neler olacak?

TRT1 ekranlarında Çarşamba akşamları seyirciyi ekrana kilitleyen Diriliş Ertuğrul'un son bölüm fragmanı yayınlandı. Bu hafta final bölümüyle ekranlara veda edecek dizinin hayran kitlesini şimdi dizide neler olacağı merakı sardı. Adım adım büyük savaşa yaklaşılan dizide Ertuğrul, Arıkbuka'yı bir kez daha perişan ediyor. Yenilen pehlivan güreşe doymaz hesabı, yenilgi yenilgi büyüyen Arıkbuka vazgeçmeyecektir. Artık onun bu dünyada tek hedefi vardır: Adım adım da olsa Ertuğrul'u yok etmek. Ancak bu çabası Ertuğrul için bir anlam ifade etmezken bir yandan da oba iyice karışır.

Diriliş ERtuğrul'da 149. Bölümde neler oldu?

Her bölümde yeni bir gelişmenin yaşandığı Diriliş’te geçen hafta yine birbirinden duygusal gelişmeler yaşandı. Turgut sağ salim obaya dönerken Ertuğrul Gündoğdu'yu Arıkbuga'nın elinden kurtardı. Ertuğrul Bey'in Berke Han'ın adamlarıyla buluşacağı yeri öğrenen Arıkbuka, Ertuğrul'u tuzağa düşürdü. Sırma sayesinde Ertuğrul’u bulan Arıkbuka hevesine yine ulaşamadı. Arıkbuka ve Sırma'nın hainliği bir işe yaramadı ve Ertuğrul tuzaktan kurtuldu. Sırma hainliğe doymadan bu sefer İlbilge’ye ihanete etti. Ağabeyini yok sayan İlbilge'nin obada sözü geçmemesi için uğraşan Sırma bu sefer İlbilge'ye göre hain olan Beybolat’a yanaşmaya çalışıyor çünkü onu kahraman olarak görüyor. Taşkın Bey ise Sırma'yı kendine isteyince İlbilge şok oldu. Taşkın, Sırma'dan bu evliliğe rızası olduğunu duyunca obada artık İlbilge'nin hükmünün kalmadığını söyledi. Öte yandan Ertuğrul evlilik meselesini sonuca erdirmek için İlbilge ile konuşunca olayın aslını ve Berke Han'ın yanındaki haini de öğrenmiş oldu. Berke Han'ın yanına giden Ertuğrul, yakınındaki hainden söz etse de Ertuğrul'un canı bir kez daha tehlikeye girdi. Son bölüme Ertuğrul’un çağımızda kadar sürecek çığlığı, yakarışı damga vuracak. Ertuğrul şöyle dua ediyor. “Ey toplanmış orduları bozguna Allah’ım. Dağılmış islam alemi bir aydınlık bir umut bir kurtuluş bekler. Bizi bu kurtuluşa vesile eyle, bizi bu yüce davanın sancaktarı eyle. Üstümüzde parıldayan bu güneş önümüzdeki nice asırları aydınlatacak yepyeni bir günün başlangıcı olsun.”

Ertuğrul ve Berke beraber hazırladıkları planla hani ve Arıkbuga’yu yakaladılar ve Arıkbuga’nın cezasını Ertuğrul keserken hainliği belli olan Kıtay’ın cezasını ise Berke Han verecek. Vedalaşan ikili Moğollarla yapılacak büyük savaş için yollara düşecek.

28-05-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar