Diriliş Ertuğrul’da Dragos (Zangoç) Müslüman mı Oluyor?

Diriliş Ertuğrul’da Dragos (Zangoç) Müslüman mı Oluyor?
TRT 1'in sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'da flaş gelişme. Diriliş Ertuğrul'da Dragos (Zangoç) karakterinin Müslüman olacağı iddia edildi. Dragos Müslüman mı oluyor?

TRT 1’de Çarşamba günlerinin fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul adeta seyircinin vazgeçilmezi olmuş durumda. Dizi her bölüm adeta nefesler tutularak seyrediliyor. Osmanlı Devleti’nin kuruluş öncesini anlatan tarihi dizi beş sezondur başarıdan başarıya koşuyor. Hal böyle olunca da diziyle ilgili her bilgi, her olay haber oluyor. Tekden Film tarafından TRT 1 için yapılan Diriliş Ertuğrul’un yapımcılığını ve aynı zamanda senaristliğini Mehmet Bozdağ üstleniyor. Dizinin yönetmeni ise Metin Günay. Engin Altan Düzyatan’ın başrolünde oynadığı dizi beş sezondur TRT 1’de yayınlanıyor ve her bölümü reytinglerde hep zirveye oynuyor. Şimdilerde diziyle ilgili seyirci tarafından merak edilen konu ise Diriliş Ertuğrul’da Bizans tarafını temsil eden Dragos’un Müslüman olup olmayacağı. Canlıtv takipçileri için Dragos’un (zangoç) Müslüman olup olmayacağını araştırdık.

Dragos (Zangoç) Müslüman mı Oluyor?

Diriliş Ertuğrul’da Bizanslı bir komutan olan Dragos aynı zamanda kimlik ve kılık değiştirerek Zangoç karakteriyle seyircinin karşısına çıkıyor. Son bölümlerde kilisede bir hoca ile karşılaşan Zangoç, hoca ile bir müddet sohbet ediyor. Zangoç hocaya bazı sorular yöneltiyor ve hoca da Zangoç’un (Dragos) sormuş olduğu soruların tamamına mantıklı yanıtlar vererek Zangoç’u etkilemeyi başarıyor. Bu durum seyirciye acaba Dragos Müslüman mı olacak diye sordurtuyor. Öbür taraftan tarihte Ertuğrul ile birlikte aynı zamanda yaşamış ve Ertuğrul’un düşmanı olmuş Bizanslı bir Dragos karakteri bulunmuyor. Bu yönüyle Dragos ve Zangoç’un yalnızca Diriliş Ertuğrul’a özel kurgu karakterler olduğu belirtiliyor. Bundan dolayı da Dragos’un Müslüman olup olmadığı konusunda net bir şey söylemek tarihi gerçeklikler bakımından imkansız görünüyor. Ancak hikayenin gidişatına göre senarist tarafından Dragos geçen sezon Ares’te olduğu gibi Müslüman yapılabilir. Bunun cevabını ilerleyen bölümlerde göreceğiz.

Dragos Kimdir?

TRT 1 ekranlarının favori dizisi Diriliş Ertuğrul’da Bizans komutanı Dragos karakteri Ertuğrul’la olan mücadelesi ve Ertuğrul’un baş düşmanlarından olması dolayısıyla seyircinin dikkatle takip ettiği karakterlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Kimlik ve kılık değiştirerek Zangoç olan ve Kayı Boyunun içine kadar sızan Dragos içerden elde ettiği bilgilerle Ertuğrul’a darbe vurmaya çalışıyor. Diriliş Ertuğrul’da önemli karakterlerden olan Dragos’un dizinin son bölümlerinde hafızalara iz bırakacak işlere imza attığı görülüyor.


 

23-03-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar