Diriliş Osman Dündar Bey Kimdir, tarihte yer alıyor mu?

Diriliş Osman Dündar Bey Kimdir, tarihte yer alıyor mu?
Diriliş Osman Dündar Bey Kimdir, tarihte yer alıyor mu? Engin Altan Düzyatan'ın başarıyla oynadığı Ertuğrul rolünden sonra şimdi gözler Diriliş Osman Beye ve Dündar Beye çevrildi.

Diriliş Ertuğrul 150. bölümüyle final yaptı ve yayın hayatını bitirdi. Önümüzdeki sezon başka bir formatta devam edecek olan Ertuğrul dizisi TRT 1'in en reytingli dizisiydi. 5 sezon insanları tarihe meraklı hale getiren ve fenomen olan dizi yerini devam dizisi olan Diriliş Osman'a bırakacak. Yeni sezonda oynayacak olan Diriliş Osman’ın karakterleri merak ediliyor ve soruluyor. Bu sorulardan biri de Diriliş Osman Dündar Bey kimdir, tarihte yer alıyor mu, sorusu oldu. canlitv takipçileri için araştırdık.

Diriliş Osman Dündar Bey Kimdir, tarihte yer alıyor mu?

Engin Altan Düzyatan'ın başarıyla oynadığı Ertuğrul rolünden sonra şimdi gözler Diriliş Osman Beye ve Dündar Beye çevrildi. Diriliş Osman olarak yeni sezonda devam edecek dizinin karakterleri ve oyuncu kadrosu da şekillendi. Diriliş Osman dizisinde başrol olan Osman Bey’i Burak Özçivit canlandırırken Dündar Beye Ragıp Savaş hayat verecek.

Tarihte Dündar Bey kimdir?

Hemen söyleyelim ki Dündar Bey tarih kitaplarında yer alıyor. Ertuğrul Bey’in en hırslı ve en cevval kardeşi olarak dikkatleri çekmiştir. Beyliğin başındaki Ertuğrul Bey vefat edince Dündar Bey en büyük kardeş olarak beyliğin kendisine kaldığını düşünür. Oysaki Ertuğrul Bey vefat ederken yerine oğlu Osman Bey’i halef olarak bırakmıştır. Artık Osman Bey ile amcası Dündar arasında iktidar savaşı tüm hızıyla başlayacaktır. Osman Bey’i ilk yılarında en çok zorlayan kardeşleri değil öz amcası Dündar Beydir. Aralarındaki amansız mücadele Diriliş Osman’ın en azından bir sezonluk konusu olmaya aday. Bu ikili savaşta bile karşı karşıya gelecektir. Bu savaşta Osman Bey’i zorlayan ve destekleyen de çok farklı kişilikler olacak ve şaşırarak izleyeceğiz. Örneğin Ertuğrul’un büyük oğlu yani Osman’ın kardeşi Gündüz Bey, kardeşinin ve babasının karşısına geçerek Dündar beyin yanında yer alacaktır. Osman’ın yanında ise diğer amcası Tuğrul Alp yer alır.

Dündar Bey’i kim oynayacak?

Diriliş Osman dizisinde Dündar Beyi usta oyuncu Ragıp Savaş canlandıracak. Ragıp Savaş 1966 İzmit doğumlu. Gençlik yıllarında voleybol oynayan Ragıp Savaş, 1990 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı bölümünü bitirdi. Bakırköy Belediye Tiyatrolarında tiyatroya başlayan oyuncu Neredesin Firuze, Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü, Polis gibi yapımlarda başarıyla oynadı. Ayşe dizisiyle dizi sektörüne adım atan Ragıp Savaş sırasıyla Dişi Kuş, Zümrüt, Gönül, Sen Harikasın, Kirli Beyaz, Tek Başımıza, Canan, Ölene Kadar ve İsimsizler gibi dizilerde rol aldı. Ragıp Savaş’ı artık Diriliş Osman dizisinde göreceğiz. Oyuncuya canlitv olarak başarılar dileriz.

05-07-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar