Efsane film Çağrı 45 yıl sonra yeniden vizyonda!

Efsane film Çağrı 45 yıl sonra yeniden vizyonda!
İslamiyet’in doğuşunu anlatan 1976 yapımı “Çağrı” filmi çağın teknikleriyle 4K olarak yenilendi 15 Nisan'da sinemalarda gösterime girecek yeni Çağrı haberimizde.

Her Ramazan ayında dini kanallarda yayınlanan efsane film “Çağrı” 45 yıl sonra yeniden vizyonda. Alanında bir ilk olan Çağrı 45 yıldır ilgi görmeye devam ediyor. Orijinal adı “The Message” olan Çağrı filmi ülkemizde dini günlerde ve ramazan ayında izleyicisiyle buluşuyor. Sinema severler merak ediyor, Çağrı filmi ne zaman vizyona giriyor; konusu nedir? Şimdi detaylar

Efsane film Çağrı 45 yıl sonra yeniden vizyonda!

Libya Lideri Kaddafi’nin finansörlüğünde 1976 yılında çekilen Çağrı filmi bir kez daha gündem olmayı başardı. Orijinal adı “The Message” olan ve İslamiyet’in doğuşunu anlatan 1976 yapımı “Çağrı” filmi çağın tekniklerine uygun olarak 4K olarak yenilendi. Bir Best Seller olan Çağrı filminin 4K Kopyası, Türkçe dublaj ve altyazılı versiyonlarıyla Atlas 1948’in dev perdesinde yeniden vizyona giriyor.

İslam üzerine yapılmış en iyi film!

Dünyanın sayılı yönetmenlerinden biri olan Mustafa Akkad tarafından 1976 yılında çekilen Çağrı 45 yıldır gündemden düşmüyor. Suriye asıllı Amerikalı yönetmen Mustafa Akkad’ın unutulmaz filmi “The Message – Çağrı”, otoriteler tarafından şimdiye kadar İslam tarihi üzerine yapılmış en iyi film olarak kabul ediliyor. Ülkemizin önde gelen sinema kuruluşu Pinema Filmcilik, Çağrı filmini 45 yıl sonra 4K olarak yeniledi. 4K olarak kopyalanan Çağrı filmi, Türkçe dublaj ve altyazılı versiyonlarıyla bir kez daha sinema salonlarına dönüyor. Dünyanın sayılı aktörlerinden Anthony Quinn, Irini Papas, Michael Forest, Johnny Sekkka gibi oyuncuların olağanüstü performoaslarıyla sinema sektörüne damga vuran “Çağrı”, özellikle bir kamerayı başrolde oynatmasıyla biliniyor. Hz. Muhammed’i ve kutlu davasını anlatmasaına rağmen Hz. Muhammed’i tek kare göstermeden canlandıran Çağrı sinema tarihinde en başarılı filmler listesinde ilk sıralarda yer alıyor.

Atlas 1948’de gala düzenlendi

Mustafa Akkad’ın oğlu Malek Akkad ve Trancas International’ın iki yıla yakın süren çalışmalarıyla yenilenen Çağrı filmi 4K, Beyoğlu’ndaki Atlas 1948’de gösterildi. Malek Akkad ve Pamir Demirtaş’ın davetiyle özel bir gala gerçekleştirilen galaya sinema dünyasının önde gelen isimleri ve çok sayıda davetlinin katıldı. Galaya katılan Malek Akkad duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Bu akşam burada olmaktan çok mutlu ve gururluyum. Keşke babam da burada olsaydı. Babaannem de Türk ve Türkiye benim için çok özel”  

İslam aleminin sinemadaki yüzü olan Çağrı filmi 15 Nisan’dan itibaren sinemalarda.

13-04-2022
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar